Dressyr
21 februari 2020 12:13

Dubbelseger för Västra Hoby i Scandinavium

GHS 2020Det blev två segrar för uppfödaren Tobias Hansson, Västra Hoby Stuteri, när SWB Trophy dressage reds i Scandinavium på fredagens morgon. Nu väntar förhoppningsvis unghäst-VM för hans båda stjärnor.

Dubbelseger för Västra Hoby i Scandinavium
Sandra Sterntorp och Bowmore trivdes i Scandinavium och vann klassen för 6-åriga dressyrhästar. Foto: Roland Thunholm

Jeanna Högberg och Mr Grey VH (SWB val e Grey Flanell u Darling II VH e Dalwhinnie, uppf/äg Västra Hoby Stuteri) slog till med en 10:a för skritten och vann SWB Trophy dressage för 5-åringar i Scandinavium på fredagen.

Mr Grey har varit ute på stora grejer, jag vet att han klarar av sådana här arenor. Jeanna Högberg om Mr Grey.

– Jag bara njuter när jag rider honom, säger Jeanna Högberg.
– Och jättekul med tian på skritten, men vet ju också att han har en fantastisk skritt.

Totalt fick valacken 96,2 procent och var klart bäst av de fyra 5-åringarna. Domaren Christoph Hess poängterade också att han mer än gärna ville se Mr Grey VH på årets unghäst-VM.

Eloge till uppfödaren

– Mr Grey har varit ute på stora grejer, jag vet att han klarar av sådana här arenor, säger Jeanna Högberg som också ger en eloge till valackens uppfödare Tobias Hansson, Västra Hoby.

Mr Grey Foto Rt
Mr Grey och Jeanna Högberg vann unghästklassen för 5-åringar. Foto: Roland Thunholm
Skywalker Cecilia Kristoffersen Rt
Skywalker och Cecilia Kristoffersen var bäst i 7-årsklassen. Foto: Roland Thunholm

Han var också uppfödare till segraren i klassen för 6-åringar. Det var fyra ekipage även där och klassen vanns Bowmore VH (SWB hingst e Skovens Rafael–Akribori, uppf/äg Västra Hoby Stuteri AB) och Sandra Sterntorp med 84,6 procent.
– Jag har också superskickliga ryttare på mina hästar, säger Tobias Hansson som är uppfödare i större skala och väntar tolv föl i år.

Alla hans hästar är till salu, men i första skedet ska både Mr Grey VH och Bowmore VH stanna hos sina respektive ryttare.

Inte planerat framtiden

– Vi har inte planerat framtiden, men i år är målen att rida här, i Falsterbo, UVM och Breeders, säger Sandra Sterntorp.
– Det är ju stort att rida här, det är viktigt att få komma hit och vara förberedd att ge hästarna en bra känsla, fortsätter hon.

SWB Trophy dressage för 7-åringar vanns av Cecilia Kristoffersen och Skywalker (SWB val f 2013 e Zuidenwind – Bernstein, uppf/äg Mosslunda Dressyrstall) med 91,6 procent.

Resultat 5-åringar

Resultat 6-åringar

Resultat 7-åringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden