Hoppning
21 februari 2020 21:09

Lindelöw vill göra det svårt för Ankarcrona

GHS 2020Snacka om fullträff när Douglas Lindelöw kapade steg efter steg och flög in överst på pallen i fredagkvällens 1,50-klass i Göteborg med Casquo Blue. "Nu är målet att göra det svårt för förbundskaptenen", sa en glad Douglas Lindelöw efter segern.

Lindelöw vill göra det svårt för Ankarcrona
Douglas Lindelöw och Casquo Blue var ett med varandra i kvällens speedklass. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann tog tidigt ledningen i speedklassen med sin känsliga och atletiska Peter Pan efter en kanonrunda på tiden 61, 23. Resultatet såg ut att hålla hela vägen in i mål ända till Douglas Lindelöw fick startsignal med Casquo Blue.
– Jag kände hur het han var redan där nere på framridningen. Jag sa det till Marcus Ehning att Douglas, han är het, sa Henrik von Eckermann som kände på sig att Douglas Lindelöw skulle slå honom.

Och visst brann det i Douglas Lindelöw när han tog sikte på mållinjen redan över ettans trippelbarr i den saftigt tilltagna banan. Sannolikt red han på färre galoppsprång än någon annan i klassen, eller åtminstone tog han alla snäva svängar och framåtlägen som fanns. Dessutom gjorde han en nästan omöjlig sväng mot näst sista där han kom i en svår vinkel. Klockan stannade på 60,30 och Casquo Blue var med honom i varje beslut.
– Jag har inte velat pressa honom för mycket för tidigt, men nu känns han redo, sa Douglas Lindelöw om hästen som på senare tid har fått kliva fram i världscupklasserna i stället för Cheldon.

Kvällens seger var dock på det berömda håret – den sista bakbommen på banans mäktigaste oxer lyfte säkert en decimeter från skållorna. Att det ibland handlar om lite tur vet dock alla.
– Ibland stannar den kvar, ibland ramlar den ner, sa Douglas Lindelöw med ett snett leende.

”Det bådar gott för framtiden”

Om planerna framgent sa han att året är långt med en utomhussäsong i vardande och förhoppningsvis nationshoppningar på schemat.
– Målet är att göra det svårt förbundskaptenen, avslutade Douglas Lindelöw och syftade förstås på de kommande olympiska spelen i Tokyo.

– Denna hästen har vi inte sett så mycket av ännu mot vad jag tror att vi kommer att se av den. Det är en superfin häst och Douglas har gjort ett fantastiskt fint jobb med den. Vi vet vad Douglas kan, men fantastiskt roligt för honom och hela hans team det som hände idag. Det bådar väldigt gott för framtiden, sa samtidigt Henrik Ankarcrona till SVT efter svenskarnas storslam i Scandinavium.

Trea i 1,50-klassen blev Daniel Deusser som passerade mållinjen på tiden 61,73 med hästen Jasmien v. Bisschop. Strömsholmsläraren Daniel Svensson gick ut som sista ryttare i klassen ihop med hästen Khan v.d.Donkhoeve och lyckades landa en elfteplats.

Han blev därmed tredje bästa svensk i klassen där flera svenskar hade några ordentliga olycksfall i arbetet. Bland annat kraschade både Stephanie Holmén och Linda Heed i trekombinationen. Samtidigt visade det sig att Peder Fredricson var struken med H&M Kirlo van den Bosrand vid start. Av vilken anledning är dock okänt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden