Hoppning
12 januari 2020 12:19

Strax dags för världscupen i Basel – två svenskar till start

FEI Jumping World CupDouglas Lindelöw och Henrik von Eckermann har valt hästar inför dagens världscup – det blir Cheldon respektive Fancy Me. Douglas startar redan som andra ryttare och Henrik har startnummer 23. SVT sänder med start klockan 14.15 och Ridsport liverapporterar. Här hittar du allt du behöver för att följa tävlingen.

Strax dags för världscupen i Basel – två svenskar till start
Idag kan det vända för Henrik von Eckermann som haft lite stolpe ut i Basel. Arkivbild: Roland Thunholm

Två svenska ryttare finns med i det starka startfältet när den tionde omgången av världscupen i Basel rids under söndagen med start klockan 14.15.

Douglas Lindelöw går ut som startnummer 2 och rider Cheldon, som han blev femma med i torsdagens 1,50-klass i Basel. Henrik von Eckermann har startnummer 23 med Fancy Me som han tagit över från fästmön Janika Sprunger – och som han har haft flera framskjutna GP-placeringar med under hösten.

Bland de 40 startande ekipagen märks bland andra Martin Fuchs, Pius Schwizer, Steve Guerdat, Kevin Staut och Scott Brash som samtliga ligger på topp tio i den aktuella världscupställningen. Med andra ord kommer det att bli en mycket spännande omgång med ridning av högsta klass.

Bästa svensk i världscupen är än så länge Peder Fredricson som ligger på plats 15 i den aktuella världscupställningen. Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw ligger på plats 40 respektive 63. Efter tävlingarna i Basel är det fyra omgångar kvar av världscupen i den västeuropeiska ligan. 18 ekipage får rida finalen i Las Vegas i april.

Nästa omgång rids i Leipzig om en vecka.

Klassen startar alltså klockan 14.15 och går att följa live via SVT Play och FEI TV.

Start- och resultatlista.
Banskiss.
Aktuell ställning i världscupen.
Livesändning SVT Play.
Livesändning FEI TV.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden