Ponny
22 februari 2020 14:08

”Jag och min ponny är väldigt lika”

GHS 2020Tilda Törnberg klappade om sin ponny Poetic Vanilla Ice efter segern i Sverigeponnyn. De klickade från första ögonblicket och dessutom är de väldigt lika. "Vi har samma inställning", sa Tilda Törnberg. Se filmklippet där hon och tränaren Sofia Björserud berättar om dagens plan och slår hål på klyschan om inverkansridning.

”Jag och min ponny är väldigt lika”
Tilda Törnberg tillsammans med tränaren och stöttepelaren sedan sju år, Sofia Björserud. Foto: Susanne Högdahl

Hon hade längtat efter och jobbat mot det här ögonblicket sedan hon fick sin första C-ponny för fyra år sedan. När Tilda Törnberg förstod att hon hade vunnit Sverigeponnyn med sin Poetic Vanilla Ice fick hon nypa sig i armen.
– Det var helt overkligt, det kändes nästan som att jag drömde och att någon skulle komma och väcka mig, sa Tilda Törnberg efter segern.

Efter segern i onsdagens semifinal gick hon ut sist och var lite orolig över om det verkligen var möjligt att även vinna finalen. Men hon pallade för trycket och red i mål på dagens högsta poäng, 53,20.
– Tilda rider väldigt målmedvetet och moget, men är framför allt väldigt mjuk och följsam i sin ridning. Det märktes att hon hade en bra plan från början, ponnyn var väldigt lydig för hennes hjälper och hon påverkade sin ponny aktivt, sa inverkansdomaren Michaela Skarfors efter segerritten.

Michaela Skarfors Stephanie Holmén
Michaela Skarfors och Stephanie Holmén var imponerade av de unga ryttarnas ridning. Foto: Roland Thunholm

Tilda Törnberg berättade att hon gärna lyssnar på musik som gör henne taggad när hon ska rida, men att nerverna inte är något större problem. Inte ens när det flög omkring en duva inne på arenan under finalklassen i Sverigeponnyn.
– Vi är lika där, jag och min ponny. Vi blir inte så lätt uppstressade av saker och ting, sa hon.

I filmklippet här under kan du höra Tilda Törnberg berätta mer om planen inför dagens segerritt tillsammans med tränaren Sofia Björserud, som samtidigt slår hål på myten om inverkansridning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden