Hoppning
10 februari 2020 15:58

Björe och Larsson har valt final – wild cards till Lövsta klara

Val av finalBåde Kajsa Björe och Janelle Larsson väljer att hoppa det största de får i Scandinavium. Björe väljer finalen i GHS Young Rider Cup och Janelle Larsson väljer bort YR-finalen till förmån för Lövsta Future Challenge. Det är mer utvecklande, menar bägge två. Ytterligare tre Lövsta-biljetter delades dessutom ut under måndagen.

Björe och Larsson har valt final – wild cards till Lövsta klara
Rutinerade Rebecca Hallberg Fischer toppar Lövsta-rankingen för tredje året i rad. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Kajsa Björe slutade i topp i både Morgondagens vinnare och GHS Young Rider CUP efter sex omgångar. Dessutom har hon kvalat med flera hästar. Nu meddelar den flerfaldiga kvalsegraren  att hon väljer bort finalen i Morgondagens vinnare i Scandinavium.
– Jag kommer att välja YR-klasserna med Fine Emmely. Det är säkert så att jag har större chans i juniorklassen, men det är mer utvecklande för mig att ta ett kliv upp, säger Kajsa Björe som vann Morgondagens vinnare 2019.

Janelle Larsson och Staralme Esc Z måste å andra sidan välja mellan YR-finalen och Lövsta Future Challenge för U25-ryttare, där den unga talangen toppar rankingen efter de tre kvalen.
– Tanken är att jag ska rida Lövsta. Det är en så pass stor möjlighet och en chans att samla på sig erfarenhet inför framtiden. Att få rida 5-stjärniga klasser under GHS är något man gärna upplever som juniorryttare, säger Janelle Larsson.

Ryttare som kvalificerat sig till Lövsta Future Challenge kan rida alla 5-stjärniga klasser under Gothenburg Horse Show, undantaget specialklasser och World Cup. En prisutdelning kommer att äga rum med den U25-ryttare som tagit flest poäng under meetinget. 

I och med att Kajsa Björe väljer bort Morgondagens vinnare får nu alltså Alva Stålfors-Korsar chansen att rida i Scandinavium med hästen Cash In. Samtidigt får Molly Downes och Samoa chansen i YR-cupen när Janelle Larsson faller bort.

Förutom Janelle Larsson är även Rebecca Hallberg Fischer och hästen Chilli Cat kvalad till Lövsta Future Challenge under GHS. Utöver dessa två har landslagsledningen dessutom möjlighet att i samråd med Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show dela ut ytterligare tre GHS-biljetter.

Och det blir Mikaela Gustaphson, Hedda Wallin och Alice Tapper som kommer få möjligheten att rida de 5-stjärniga tävlingarna i Scandinavium tillsammans med Larsson och Björe.

Regler för Lövsta Future Challenge U25 2019/2020

Regler för Morgondagens vinnare och GHS Young Rider Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden