Hoppning
11 februari 2020 14:46

Svenska hoppryttarna klara för GHS

GHS 2020Publiken i Scandinavium kommer att få se de bästa hoppryttarna Sverige har att erbjuda, när Gothenburg Horse Show drar igång nästa vecka. Rolf-Göran Bengtsson, som vann Gothenburg Trophy 2019, är en av de uttagna ryttarna.

Svenska hoppryttarna klara för GHS
Rolf-Göran Bengtsson vann Gothenburg Trophy med Oak Grove's Carlyle 2019 - nu kommer han tillbaka med nya hästar. Foto: Roland Thunholm

– Det är en väldigt bra känsla att rida in i Scandinavium inför den publiken, konstaterar Rolf-Göran Bengtsson, som kommer till Gothenburg Horse Show som regerande Grand Prix-segrare. Med sig har han dock inte vinnarhästen från 2019 – Oak Grove’s Carlyle har lämnat stallet – utan två andra framtidshopp.
– Förhoppningen är att Ermindo W ska kunna hoppa GP-klassen på lördagskvällen. Han ska starta i Neumünster först nu till helgen, så får vi se hur han klarar det.

Ermindo W (hingst -09, e Singapore-Carinjo, uppf A.P. de Wit, äg Nielsdotter AB) får sällskap av 14-årige Cassilano JMEN (e Calisco Jmen-Bramo), en brasiliansk häst som ridits av Rolf-Göran under drygt ett år.
– Han har gått lite större klasser där borta, mest utomhus. Han har absolut kapacitet, men det är en stor häst med väldigt stor galopp. Jag har ridit en del tvåstjärniga GP-klasser med honom och var placerad trea förra helgen. Det är ju en helt annan nivå i Göteborg. Men jag ska försöka göra det så bra som jag kan.

Tolv femstjärniga ryttare

Tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson är Linda Heed, Erica Swartz, Emma Emanuelsson och Daniel Svensson de sista svenska hoppryttarna till Gothenburg Horse Show.

Svenska hoppryttare CSI5*
Peder Fredricson
Henrik von Eckermann
Malin Baryard Johnsson
Fredrik Jönsson
Stephanie Holmén
Douglas Lindelöw
Angelica Augustsson Zanotelli
Rolf-Göran Bengtsson
Linda Heed
Erica Swartz
Daniel Svensson
Emma Emanuelsson

U25-ryttare som får rida de femstjärniga klasserna
Janelle Larsson
Rebecca Hallberg Fischer
Mikaela Gustaphson
Hedda Wallin
Alice Tapper

Gothenburg Horse Show 19-23 februari

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden