Hoppning
29 november 2019 22:52

Henrik von Eckermann visade vinnarklassen

SIHS 2019Vinnarskallen Henrik von Eckermann gav hemmapubliken i Friends vad den ville ha - en svensk seger i fredagens 1,50-klass.

Henrik von Eckermann visade vinnarklassen
Henrik von Eckermann och Best Boy 2 fixade svensk seger i Friends i november 2019. Foto: Roland Thunholm

Över 600 000 kronor fanns i prispotten i fredagens 1,50-klass i Friends.

Av de 19 startande ekipagen gick bara fem ekipage till andra rundan, vilket gjorde att ryttarna satsade lite när det gällde tiden redan i första rundan då det inte var säkert att en felfri runda skulle räcka till en plats i winning round.

Peder Fredricson såg till att säkra en plats i andra rundan genom att vara både snabb och felfri med superhästen H&M All In till publikens jubel.

Många nollor

Då nollorna trillade in satte ekipagen upp tempot ganska ordentligt redan i första rundan. En som tydligt visade att hon ville vara med och fajtas var Malin Baryard Johnsson som bjöd på en fräck runda med H&M Indiana och gick in på en andra plats, ungefär sju tiondelar långsammare än Peder Fredricson.

Strax efteråt satte Henrik von Eckermann och Best Boy 2 en snabb och felfri runda som räckte till att klämma sig in mellan Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson.

Pederallin
Peder Fredricson och H&M All In fick publiken att jubla. Foto: Roland Thunholm
Jessicaspringsteen_volageduvalhenry
Jessica Springsteen med Volage du Val Henry blev tvåa i klassen. Foto: Roland Thunholm

Sista ryttaren, USA:s Jessica Springsteen med Volage du Val Henry, fick allt att stämma och tog sig upp i ledning vilket också gjorde att hon fick starta sist.

Totalt var 14 ekipage felfria och Angelica Augustsson Zanotelli och Nintender Star tillhörde kvintetten som tog sig till andra rundan.

Angelica Augustsson Zanotelli lade upp tempot men fick ett nedslag på sista hindret i andra rundan.

Snabbt och felfritt

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana gav inte bort en enda meter och det mäktiga stoet fick galoppera på ordentligt hela vägen. Det blev felfritt på en snabb tid.

Henrik von Eckermann hittade riktigt korta vägar med Best Boy 2 som var med på noterna. Fuxen var felfri och kapade ledartiden med över en och halv sekund.

Peder Fredricson och H&M All In togs emot med stora applåder. Superekipaget lade upp tempot och hittade riktigt korta vägar men nådde inte hela vägen. De var drygt tre tiondelar långsammare än ledande von Eckermann.

Satsade allt

Jessica Springsteen satsade allt och Volage du Val Henry fick visa vad hon gick för. Hon gjorde allt rätt och klämde sig in mellan von Eckermann och Fredricson.

– Det var kul, det var min enda klass i dag, sa segraren i vinnarintervju på arenan direkt efter sin seger.
– Jag trodde inte jag skulle slå dem för jag fick ett extra galoppsprång på ett ställe.

Henrik von Eckermann fick 201 300 kronor för sin seger.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden