Hoppning
30 november 2019 20:28

Irländsk seger i tidshoppningen

SIHS 2019Han är i storform just nu, irländaren Darragh Kenny, som kom till Sweden International Horse Show med en topplacering från Prags Super Grand Prix i bagaget. Med Important de Muze satte han en tid som ingen annan kunde rå på.

Irländsk seger i tidshoppningen
Darragh Kenny lyckades knipa segern i tidshoppningen med Important de Muze. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson ser ut att ha hittat en ny speedstjärna i H&M Kirlo van den Bosrand, som vann torsdagens 1,40 i Friends och var tvåa i gårdagens 1,40-klass. I lördagkvällens utmaning, en tidshoppning på 1,50-höjd, blev det dock ett nerslag för skimmelvalacken – på samma hinder som klassens första start, Angelica Augustsson Zanotelli, rev.

Därefter började de felfria rundorna trilla in, britten Ben Maher var först med att sätta nollan med Ginger-Blue men fick snabbt se sig förbiriden av alltid lika kvicka Marlon Modolo Zanotelli, som putsade Mahers tid med över två sekunder i sadeln på Icarus.

Även italienaren Lorenzo de Luca, en erfaren mästerskapsryttare, klarade banan utan fel med Amarit d’Amour men var nästan elva sekunder efter ledaren Modolo Zanotelli.
Norges Geir Gulliksen vill alltid vara med och fajtas och med Gin Chin van het Lindenhof blev han klassens fjärde felfria, även om han inte kunde rå på de i toppen.
Kevin Staut fick en del ooohande från publiken under sin runda med For Joy van ’t Zorgvliet HDC, och såg länge ut att kunna bli kvällens segrare.

von Eckermann bästa svensk

Henrik von Eckermann visade tydligt att han jagade helgens andra seger, nu med Hannah, och det var inte långt borta. Men klockan stannade på 34 hundradelar efter Kevin Stauts tid – en andraplats så här långt.

När det så var dags för Darragh Kenny stod det snabbt klart att han var ute efter förstaplatsen med Important de Muze (val -08, e Erco van T Roosakker-Nabab de Reve, uppf de Brabander Joris, äg Ann Thompson), med en runda som höll högt tempo hela vägen runt. Som näst sista startande behövde han inte vänta länge ute på framridningen innan han fick leda ärevarvet, före Kevin Staut och Henrik von Eckermann.

– Jag såg Kevins runda, och hans häst är lite snabbare än min, så jag visste att jag behövde ta bort ett galoppsprång på första linjen. Efter det var det bara att stå på, konstaterade vinnaren i segerintervjun.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden