Dressyr
29 november 2019 11:15

Havanna II toppade bland unga stjärnor

SIHS 2019I Dressage Power Future Stars visade sex svenska unga hästar upp sig för publiken i Friends Arena. Det blev förra årets finalsegrare som drog det längsta strået - Rebecca Mauléon hade marginalerna på sin sida, nu med Havanna II, och hyllades av kommentatorerna Patrik Kittel och Cathrine Dufour.

Havanna II toppade bland unga stjärnor
Rebecca Mauléon var strålande glad över att rida först i ärevarvet med sin Havanna II. Foto: Roland Thunholm

Dressage Power Future Stars är öppen för 7-, 8- och 9-åriga dressyrhästar, och den första klassen i Friends reds i Prix St Georges. Sex ekipage har tagit sig till Sweden International Horse Show genom kvalen under året. Rebecca Mauléon vann finalen förra året, då med Divine. Nu satt hon på Havanna II (sto -11, e Blue Hors Hotline-Donnerhall, uppf Willem Klausing, äg Rebecca Mauléon Dressyr AB), och trots ett misstag i en skrittpiruett gick de upp i ledning efter sin ritt – ett resultat som höll hela vägen i mål, även om det var tajt ner till tvåan Stefan Jansson/Zidney.

Patrik Kittel och danska toppryttaren Cathrine Dufour gav kommentarer efter varje ekipage, innan domarens siffror presenterades.
– Vi älskar den här hästen, och hur Rebecca rider – hur hon har henne mellan hand och skänkel och förbereder hästen på bästa sätt. Havanna är fantastiskt fin i munnen och Rebecca rider så bra. Även om det idag blev lite misstag i skritten, så är det verkligen en häst för framtiden, sammanfattade Patrik Kittel Rebeccas ritt.

Dressage Power Future Stars fortsätter med kür i morgon lördag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden