Hoppning
29 november 2019 16:14

Marlon Modolo Zanotelli speedade från svenskarna

SIHS 2019Det blev brasiliansk seger i fredagens 1,40-hoppning i Friends genom Marlon Modolo Zanotelli.

Marlon Modolo Zanotelli speedade från svenskarna
Marlon Modolo Zanotelli blev en vinnare i Friends på fredagen tillsammans med Icarus. Foto: Roland Thunholm

Det var 17 ekipage som gjorde upp i den fyrstjärniga 1,40-klassen där nedslag omvandlades till tid på fredagens eftermiddag. De fick ta sig an en julpyntad bana med glitter och julklappar.

Alexander Zetterman gick ut tidigt i klassen med Miss Svea (SWB sto f 2011 e Callahan VDL-Carpaccio, uppf Anna Hansson & Anders Karlsson, äg Incitamentet AB). Det smidiga stoet var väl med på noterna när ryttaren hittade riktigt korta vägar utan att dra på sig något nedslag och gick i mål på en tid som såg ut att bli svårslagen.

Resultatet räckte till ledning ända tills Peder Fredricson kom in med vinnaren i torsdagens hoppklass, H&M Kirlo van den Bosrand (val f 2010 e Cardento-Utrillo v. Heffinck, uppf Luc Huyghe, Maldegem, äg Quimore AB). Skimmelvalacken svarade upp fint när tempot höjdes och visade ännu bättre hoppning med snabb reaktionsförmåga. Ekipaget kapade ledartiden med en dryg sekund.

Peder_kirlo_rt
Peder Fredricson och H&M Kirlo van den Bosrand följde upp torsdagens seger med en andraplats. Foto: Roland Thunholm
Marlon_icarus
Marlon Modolo Zanotelli på väg mot seger. Foto: Roland Thunholm

Brasiliens Marlon Modolo Zanotelli, som är gift med svenska hoppryttaren Angelica Augustssin Zanotelli, utmanade dock ledaren direkt tillsammans med Icarus (BWP val f 2008 e Douglas-Sioux de Baugy, uppf Moen Vandeburie Luc, äg  Immowe Nv). Tack vare en piruettliknande sväng och en kortare väg än Fredricson kapade han ledartiden med ytterligare en dryg sekund.

Stephanie Holmén och Dinaro visade också att de ville vara med och slåss om priserna och klämde sig in på en tredje plats.

Marlon Modolo Zanotellis ledning höll hela vägen, Peder Fredricson blev tvåa, Stephanie Holmén blev trea och Alexander Zetterman fyra.

– Jag tog lite risker, det är en väldigt snabb häst. Det fungerade i dag. Friends är en fantastisk tävling och publiken ger oss ryttare så mycket, sa Marlon Modolo Zanotelli under segerintervjun på arenan i samband med prisutdelningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden