Körning
29 november 2019 19:54

Tuff start för Fredrik Persson

SIHS 2019Fredrik Persson är ensam om att köra fyrspann på högsta internationella nivå i Sverige, och i Friends Arena mötte han ett tufft motstånd när kuskarna värmde upp inför lördagens världscup. Boyd Exell - oslagbar i Stockholm och på de flesta andra tävlingsplatser - lekte hem segern med ett nytt spann.

Tuff start för Fredrik Persson
Fredrik Persson hade en tuff start i Friends Arena. Foto: Roland Thunholm

Fredrik Persson är enda svenska kusk i startlistan när världscupen i körning enligt tradition har en deltävling under Sweden International Horse Show. Med sitt spann – bestående av valackerna Zidane, Twister och Vizier samt stoet Samba Girl – som mest gått utomhus i år gjorde Fredrik Persson en lite vinglig start i uppvärmningsklassen på fredagskvällen. Tre bollar föll vilket gav tolv straffsekunder och en total på över 180 sekunder – nästan 40 sekunder bakom kvalsegraren Boyd Exell i kvällens första runda. Australiensaren har vunnit varje år han har kört i Stockholm, och oddsen att han vinner även lördagens världscup är väldigt låga.

– Jag visste att jag var lite ringrostig, men jag hade hoppats på att köra nolla. Hästarna fungerade tekniskt väldigt bra och då kom vi istället för nära hindren. För tre av hästarna är det här säsongens första inomhustävling så då vet man aldrig riktigt hur det ska bli, konstaterade Fredrik Persson efter sin runda, men såg fram emot morgondagen.

Ingen rår på Boyd Exell

De tre bästa fyrspannen efter första rundan gick vidare till omgång två, där Boyd Exell fick sällskap av holländaren Koos de Ronde och Belgiens Glenn Geerts över samma bana ytterligare en gång. Återigen visade Exell klassen och gick i mål med en total som var över 15 sekunder snabbare än tvåan Glenn Geerts.

Boyd Exell SIHS Friends
Boyd Exell höll vinnarstilen, trots att han testade ett nytt spann. Foto: Roland Thunholm

Dagens resultat avgjorde startordningen inför morgondagens världscupklass, där Fredrik Persson kommer att gå ut först.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden