Dressyr
29 november 2019 13:45

Lövsta-segrarnas fantastiska fredag i Friends

SIHS 2019Isabella Tovek och Johanna Due-Boje har haft en fredag att minnas. De båda lämnar Friends och Sweden International Show som vinnare i årets Lövsta Future Challenge. "Det är så utvecklande och lärorikt att få rida i en sådan arena som Friends," säger Isabella Tovek.

Lövsta-segrarnas fantastiska fredag i Friends
Isabella Tovek och Happiness 26. Foto: Roland Thunholm

Isabella Tovek och Happiness 26 (sto -05, e Hochadel-Walt Disney, uppf Heike Oetjen, äg Susanne Tovek) som var enda ekipaget över 70 procent i Lövstafinalen för U25-ryttare och hyllades av världsettan Isabell Werth som kommenterade ekipagens uppvisningar inne i Friends.

Det ger en helt annan känsla än på de vanliga tävlingar som vi är på. Isabella Tovek om att rida i Friends.

– Det är klart att man tänker lite på det innan, att hon sitter där och tittar. Men när jag väl är inne på banan går jag in i min bubbla och blir så fokuserad på det jag ska göra. Det var kul att höra vad Isabell sa om mig. Jag fick fin feedback, säger Isabella Tovek.

Hon red i Friends för två år sedan och stortrivs inne på arenan.
– Det är helt fantastisk att få rida här på Friends. Det är ju en sådan arena som toppryttarna rider på hela tiden. Det är utvecklande att få rida i en sådan arena själv. Det ger en helt annan känsla än på de vanliga tävlingar som vi är på.

Nöjd med sin häst

Isabella Tovek är nöjd med sin häst.
– Hon har varit ganska cool här. Hon var avslappnad och lyssnade på mig

Isabella Tovek, som tränar för Cecilia Kristoffersen, gör sitt sista U25-år nästa år.
– Jag hoppas på en plats i EM-laget även då.

Isabella Tovek ska stanna kvar och följa sin syster Evelina Tovek som deltar i de internationella hoppklasserna i Friends.
– Ja, jag ska heja på henne nu när jag är här.

Familjen Tovek brukar dela upp sig – mamma följer med Isabella Tovek på dressyrtävlingar och pappa följer med Evelina Tovek på hopptävlingarna.

Johanna DueBoje Mazy Klövenhöj
Johanna DueBoje och Mazy Klövenhöj. Foto: Roland Thunholm

Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj (sto -08, e Bocelli-National Zenith xx, uppf Annette Karlsson, äg Pernille Primdahl) fick bland annat flera åttor av domarna för sin piaff och vann Lövstafinalen för unga hästar.
– Det var jättekul, min häst tog det förvånansvärt bra där inne. Jag var rädd för att hon skulle bli nervös, säger ryttaren som red i Friends för fem år sedan.

Fick beröm

Även detta ekipage fick mycket beröm av Isabell Werth.
– Det var jättehäftigt att hon sa fina ord om min häst, att det är en framtidshäst.

Planen för Mazy Klövenhöj är att ta klivet upp till ”riktig” Grand Prix nästa år.

– Lövsta Future Challenge har betytt mycket för mig och svensk dressyr överlag, att ha som ett mellansteg upp till Grand Prix och alla de fina tävlingarna. Vi har ju också sett att det växer och blir fler och fler ekipage, säger Johanna Due-Boje.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden