Hoppning
1 december 2019 15:25

Harrie Smolders stilrunda räckte till seger

SIHS 2019Holländaren Harrie Smolders tyckte det var dags för en seger under Sweden International Horse Show, och fick till en superrunda i tidshoppningen. Bakom Smolders blev det en familjeaffär med paret Zanotelli som tvåa och trea.

Harrie Smolders stilrunda räckte till seger
Harrie Smolders och Monaco speedade hem segern i 1,40. Foto: Roland Thunholm

Det blev en mindre klass, den sista internationella tidshoppningen på söndagen – 1,40-klassen hade bara 13 ekipage till start.
Hollands Harrie Smolders fick till en närmast perfekt runda med Monaco (val -09, e Cassini II-Contender, uppf Leutja Ralf, äg Evergate Stables LLC), och tog ledningen tidigt i klassen – en ledning som stod sig.
– Min häst hoppade väldigt bra idag, han har varit lite imponerad av arenan under de tidigare dagarna – men idag fick vi till det. Vi hade väldigt roligt på banan, båda två, kommenterade Smolders i segerintervjun.

Efter Smolders var det en familjeaffär, när Angelica Augustsson Zanotelli tog sig in på andraplatsen med fina Nintender Star – nästan två sekunder före sin man, Marlon Modolo Zanotelli.

Evelina Tovek hade en bra runda med Cortina 212, där det satsades friskt mot sista hindret – en satsning som räckte till fjärdeplatsen. Peder Fredricson var segertippad av många, men när H&M Kirlo van den Bostrand fick med sig två hinder på vägen mot mål blev det istället en tolfteplats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden