Hoppning
1 december 2019 20:38

Kastade kryckorna – vann Young Rider Best Friends

SIHS 2019I mitten av oktober bröt hon benet på en tävling i Danmark, och fram till i tisdags hoppade hon på kryckor. Det hindrade inte Mikaela Gustaphson från att rida hem segern i Young Rider Best Friends över 1,45-hinder.

Kastade kryckorna – vann Young Rider Best Friends
Mikaela Gustaphson blev helgens sista segrare i Friends Arena 2019. Foto: Roland Thunholm

Det var med dagens vinnarhäst, Inar C (val -08, e Quidam De Revel – Candillo, uppf Yeguada Campos, äg Equorum) som olyckan var framme på tävlingen i grannlandet för en och en halv månad sedan.
– Jag landade på fötterna men vek ena foten och satte mig på den, så benet gick av vid fotknölarna. Jag opererades hemma någon dag senare och har hoppat på kryckor fram till i tisdags. Jag började rida igen för en vecka sedan, berättar Mikaela Gustaphson.

Med lite längre stigläder till det brutna benet gick det bra att sitta i sadeln, och även hoppa. Så pass bra att det räckte till seger.
– Det gjorde lite ont i början på grund av stelheten, men nu känns det som om vi är i bra form igen.

Prestigetävling väntar

Nu väntar en prestigefylld tävling för ungdomsryttaren, som fått en fin inbjudan.
– Jag ska rida en U25-tävling i Geneve, i samband med Top Ten-finalen. Det är premiär för den tävlingen så det ska bli jättespännande. Det blir nog mer än två nivåer större än det här, så jag kan nog inte förvänta mig att vinna, men det blir kul att vara med, konstaterar Mikaela Gustaphson.

1,45-hoppningen som fick avsluta tävlingarna i Sweden International Horse Show, Young Rider Best Friends, innehöll totalt elva hinder och 14 språng – fas I gick över hinder 1-5 och därefter väntade direkt fas II över hinder 6-11 för samtliga ryttare, även de som dragit på sig fel i första fasen.

Hugo Wihlmark inledde den åtta ekipage stora klassen med en felfri runda i sadeln på Fiorentina, men därefter satte Mikaela Gustaphson fart på sin Inar C och gick i mål hela åtta sekunder snabbare.

Gårdagens segrare fick se sig slagen

Alice Tapper vann gårdagens uppvärmningsklass med sin Doge Dogelito, men idag var ekipaget 0,84 sekunder efter segraren Mikaela Gustaphson.
– Det såg snabbt ut när Alice red så jag var osäker på seger hela vägen till hon gick i mål. Man var tvungen att vara snabb för att vinna idag, konstaterade Mikaela, som verkligen trivs i Friends Arena.
– Det känns som om alla vill alla väldigt väl, det är en härlig känsla att komma in på banan då.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden