Fälttävlan
28 november 2019 21:42

Världsettan dominerade i inomhusfälttävlan

SIHS 2019När Friends Arena fylldes av vattenhinder, bank och spetsar höjdes volymen på både publik och musik. De svenska ryttarna jagade en seger, men det var ingen som rådde på världsettan Oliver Townend på lånad häst.

Världsettan dominerade i inomhusfälttävlan
Världsettan Oliver Townend red hem inomhusfälttävlan på Happy Hour af Bjornklo. Foto: Roland Thunholm

Två svenska lag – ett seniorlag och ett ungdomslag – mötte toppryttare från Storbritannien och Tyskland i Friends inomhusfälttävlan. Ryttarna red en bana bestående av typiska terränghinder blandat med banhoppningshinder till hög musik och publikens jubel.

Niklas Lindbäck var den svensk som lyckades bäst, med sin Fairy Tale. Men åt de internationella gästerna fanns inget att göra, när världsettan Oliver Townend visade sin klass – och beslutsamhet – i sadeln på lånade Happy Hour af Bjornklo (sto -09, e Hip Hop-Maraton, äg Emelie Berg). Britten vann som en av två felfria, före rutinerade tysken Peter Thomsen och Cool Charly Blue.

Lagtävlingen toppades av Tyskland, före Sveriges seniorlag och Storbritannien.

Resultat

Här kan du följa klassen i Ridsports liverapportering:

Tyske Calvin Böckmann var snabbast av alla men med ett nerslag fick han nöja sig med tredjeplats med Crunchip M. Sveriges sista ryttare, Alice Andersen, kom inte till start.

Världsettan Oliver Townend gör Friends-debut på lånad häst, Happy Hour af Bjornklo, som inledde felfritt och lugnt. Mot spetskombinationen på böjt spår satte han dock fart på stoet, och hade sedan en riktig kämparrunda hela vägen in i mål. Men felfritt blev det och Townend putsade Thomsens tid med nästan fyra sekunder – ny ledare i klassen.

Ludwig Svennerstål är alltid på jakt efter en seger, men idag blev det en utbrytning som kostade sekunder och två bommar som föll för Sportsfield Rio.

Luddesvennestål
Ludwig Svennerstål fick inte riktigt till det i år. Foto: Roland Thunholm

16-åriga Ellen Skogström har nyligen lämnat ponnystadiet men red med friskt tempo på Car Dior. Det blev en utbrytning och ett par nerslag i satsningen mot mål.

Ellenskogström
Ellen Skogström och Car Dior. Foto: Roland Thunholm

Tyske Peter Thomsen är svårslagen när det gäller fälttävlansrutin, och hans egen Cool Charly Blue lekte runt banan – ny ledare i klassen, och första felfria ekipaget.

Peterthomsen
Peter Thomsen och Cool Charly Blue. Foto: Roland Thunholm

Även britten Tom McEven satt på lånad häst, 9-åriga stoet Coco Chanel. Efter ett mindre missförstånd lyckades ekipaget ta sig i mål med tidsfel.

Tommcewen
Tom McEven och Coco Chanel. Foto: Roland Thunholm

Fairy Tale har gått en hel del hoppning men idag tog sig valacken an terrängbanan i Friends med spetsade öron. Niklas Lindbäck fick ett nerslag på de tunna björkbommarna, men med en snabb tid går ekipaget upp i klar ledning. Efter fem ekipage har ingen ännu klarat banan felfritt.

Niklaslindbäck
Niklas Lindbäck och Fairy Tale ledde i halvtid. Foto: Roland Thunholm

Ungdomsryttaren Vendela Eriksdotter Rubin satsade friskt med Vienna Imperial – en satsning som gav ett stopp på ena spetsen men med en bra tid gick Vendela upp i ledning.

Vendela
En frisk satsning av Vendela Eriksdotter Rubin och Vienna Imperial. Foto: Roland Thunholm

Jan Matthias från Tyskland rev visserligen ett björkhinder med Granulin 2 och fick två fel för riven flagga, men korsade mållinjen som ledare efter en fin runda.

Janmatthias
Jan Matthias och Granullin 2 genom uggleboet. Foto: Roland Thunholm

Britten Alexander Bragg har fina resultat med sig i bagaget, men i Friends Arena satt han upp på lånehästen Laphroaig som han endast testat tidigare under dagen. Efter ett tidigt stopp på en hög med stockar blev det ytterligare problem och Bragg valde att utgå.

Gbralexanderbragg
Alexander Bragg hade ingen bra dag i Friends. Foto: Roland Thunholm

Malin Josefsson, en av ryttarna i det svenska EM-bronslaget, hade den något otacksamma uppgiften att gå ut först med sin egen Agaton V. Malin fick med sig några bommar på vägen mot mål.

Malinjosefsson
Malin Josefsson och Agaton V. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden