Dressyr
30 november 2019 08:04
Ridsportplus

Rebecca Mauleon behåller sitt framtidshopp

SIHS 2019Verkligen en häst för framtiden, tyckte världsstjärnorna Patrik Kittel och Cathrine Dufour om åttaåriga Havanna II. Stoets ryttare Rebecca Mauleon kan inte annat än hålla med. "Havanna tar varje ridpass på största allvar", säger hon.   

Rebecca Mauleon behåller sitt framtidshopp
Rebecca Mauléon var strålande glad över att rida först i ärevarvet med sin Havanna II. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Rebecca Mauleon och hennes Havanna II (HANN sto f 2011 e Blue Hors Hotline-Donnerhall, uppf Willem Klausing) tog hand om lördagens seger i Dressage Power Future Stars för unga hästar. Detta inför ögonen på kommentatorerna Patrik Kittel och Cathrine Dufour.

Hon har aldrig varit klar i tid för en enda unghästgrej. Hon har varit så väldigt stor och behövt jättemycket tid på sig. Rebecca Mauleon om Havanna II.

Det blev en miss i en skrittpiruett. För övrigt var det svårt att se att det var en tämligen orutinerad häst som genomförde Prix St George-programmet med lätthet och elegans.

– Hon är bara helt fantastisk, säger Rebecca Mauleon inte helt överraskande.

Havanna II kom till Rebeccas anläggning i skånska Smedstorp för utbildning och träning för ungefär tre år sedan.

– Men jag tog över henne och har nyligen fått in en till delägare så att vi ska kunna hålla henne kvar och satsa på henne. Så hon är inte till salu. Helt säkert.

Slipats varsamt

Havanna II är en diamant som slipats varsamt och inte gjort så mycket på tävlingsbanan. Det var först förra året som fick göra några få starter. I år har det det släppt mer och mer.

– Hon har aldrig varit klar i tid för en enda unghästgrej. Hon har varit så väldigt stor och behövt jättemycket tid på sig. Jag känner fortfarande att hon inte kan visa sin fulla kapacitet. När hon får mer mer styrka och rutin kan hon nog göra det.

Rebecca Mauleon beskriver Havanna II som en otroligt seriös individ som tar varje ridpass på största allvar.
– Hennes hängivenhet åt mig när jag rider är hennes bästa styrka. Så jag får inte göra några misstag för då tar hon det personligt.

Stor och lång

Svagheten är fortfarande stoets storlek. Hon är både stor och lång.
– Jag måste hela tiden ha henne stark i ryggen och bakbenen. Det är det som har tagit tid att bygga upp. Det tekniska har hon lätt för så det är grundstyrkan hon behöver för att verkligen orka bära sig hela tiden. Men det kommer.

Målet för nästa år är i princip att vänta och se vad som blir bäst.
– Hon går väldigt bra nu men jag vill inte skynda på för mycket. Hon kan det hon ska så det får visa sig om hon är redo att gå upp ett snäpp eller om jag rider lilla rundan ett år till. Jag vill inte slita ut henne.

Och målet på lång sikt.
– Grand Prix så klart och … ja… så långt det går.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden