Dressyr
30 november 2019 13:41

Isabell Werth tog täten inför kürfinalen

SIHS 2019Dressyrdrottningen Isabell Werth är en van vinnare i Friends arena - när hon kommer till Stockholm så brukar det sluta med seger. I dagens Grand Prix i Saab Top 10 blev det en bekväm seger för tyskan. - Jag tycker mer och mer om Stockholm för varje år!

Isabell Werth tog täten inför kürfinalen
Isabell Werth tog en klar seger med Weihegold. Foto: Roland Thunholm

Tysklands Jessica von Bredow-Werndl och Zaire-E var tidigt ute och visade bland annat näst intill perfekta övergångar mellan piaff och passage, och slutade på 77,869 procent vilket räckte till ledning länge i Grand Prix-klassen.
– Ju äldre hon blir desto bättre blir hon, hon har varit rätt galen men nu kan jag verkligen njuta – jag gjorde det varje sekund idag, kommenterade von Bredow-Werndl på presskonferensen.

patrik kittel well done
Patrik Kittel och Well Done de la Roche fick nöja sig med fjärdeplatsen i Grand Prix. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel och Well Done de La Roche Cmf stod för en uppvisning där stoet bland annat briljerade i sin passage – något som gav 77,348 procent. I inledningen blev dock det känsliga stoet skrämd av musiken.
– Hon är egentligen bättre utomhus än inomhus så jag var tveksam över att ta med henne hit, men samtidigt vill man komma hit med sin bästa häst, sa Kittel.
– Om publiken klappar i slutet så kan hon inte stå still, hon är fortfarande för het för det. Men samtidigt blir man ju glad över att de klappar så det är lite dubbla känslor.

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD fick mycket uppskattning av publiken i form av applåder när de tog sig ut från banan efter sitt program. Det blev 77,239 procent efter ett starkt travprogram. Domarna slog till med nior och en tia för slutorna.

Belönades med flera tior

Världsettan Isabell Werth och Weihegold Old (OLDBG sto -05, e Blue Hors Don Schufro-Sandro Hit, uppf Inge Bastian, äg Christine Arns-Krogmann) gjorde ingen besviken. Det tyska ekipaget levererade ett väl avvägt, energiskt och harmoniskt program där i stort sett hela ritten var en höjdpunkt. Det blev också tior i betyg på flera ställen; halt, piaff, passage, övergångar och piruett. Den kunniga publiken applåderade till ekipagets avslutande medellinje. Det blev 83,652 procent och en överlägsen ledning i klassen.
– Hon var verkligen fantastisk och helt fokuserad idag. Det är en väldigt speciell publik här i Stockholm, det är härligt med en så stor publik. Och min häst gillar när publiken klappar på medellinjen – det känns som om hon blir väldigt stolt när hon hör det, kommenterade Isabell Werth.

Sist ut var Danmarks Cathrine Dufour med Atterupgaards Cassidy, i en uppvisning som andades harmoni och samspel mellan häst och ryttare. Hon fick också hjälp av publiken på sista medellinjen efter ett program som innehöll härliga bytesserier. Det blev 81,196 procent och en andra plats efter Isabell Werth – ett resultat som är personbästa för ekipaget.
– Jag gillar verkligen att vara här, och det här konceptet. Det är väldigt bra för publiken med de mindre startfälten, det håller spänningen på topp. Idag är jag stolt över min gamle gubbe, han gjorde det väldigt bra även om han inte riktigt gillade den stora bildskärmen. Men känslan var verkligen bra idag, sa Dufour på presskonferensen.

Jessica Von Bredow-Werndl blev trea, Patrik Kittel fyra och Therese Nilshagen femma.

Saab Top 10 har sin final i Grand Prix kür i morgon, söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden