Hoppning
28 november 2019 21:15
Ridsportplus

Fredrik Jönsson laddar för GP-hoppningen

SIHS 2019VM-hjälten Fredrik Jönsson smög igång tävlingarna i Friends med en felfri 1,40-runda tillsammans med Be Special. Men hans fokus är redan på söndagens Grand Prix-hoppning. "Det är där jag vill göra ett bra resultat," säger hoppryttaren.

Fredrik Jönsson laddar för GP-hoppningen
Fredrik Jönsson är på plats i Friends och inledde med två felfria rundor tillsammans med Be Special. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den första internationella hoppklassen på årets Sweden International Horse Show är precis avklarad.

Jag är tvungen att be honom om dem och det gjorde jag inte riktigt förra året. Fredrik Jönsson om Cold Play som inomhushäst.

Fredrik Jönsson står på framridningen och ser segraren och sin landslagskollega Peder Fredricson förberedas för prisutdelning med rosett och täcke på H&M Kirlo van den Bosrand (val- 10, e Cardento-Utrillo v. Heffinck, uppf Luc Huyghe, Maldegem, äg Quimore AB).

Själv satte Fredrik Jönsson en säker dubbelnolla i den lite spektakulära arenan tillsammans med 13-årige valacken Be Special (KWPN e Chacco Blue-Indoctro, uppf J.G E. Delissen, Beesel, äg fam Ingren).
– Det är en jättetrevlig häst som jag inte har tävlat jättemycket, tanken är att han ska säljas, säger Fredrik Jönsson om valacken som gick YREM 2016 tillsammans med Sanna Ingren Ohlsson.

Det har gått ett drygt år sedan Fredrik Jönsson fick sitt stora genombrott, då tillsammans med Cold Play (OLDBG val f 2008 e Contendro I-Argentinus uppf Guido Anneken, äg Lars Ingvarsson, Fredrik Jönsson) på VM i USA där ekipaget ingick i det svenska silverlaget.

Inte så bra inomhus

Under inomhussäsongen som följde efter VM-silvret nådde ekipaget inte upp till samma glans, men det här året ser det annorlunda ut.

Ekipaget vann GP-klassen på Elmia för några veckor sedan och var sexa i en fyrstjärnig GP över 1,60-hinder i tyska Munchen i helgen som gick.

Equestrian Sport
Fredrik Jönsson och Cold Play i lagfinalen på VM 2018. Foto: Roland Thunholm.

– Det verkar ha fallit på plats för honom inomhus, säger Fredrik Jönsson.
– Det handlade om små justeringar egentligen. Men jag är tvungen att be honom om dem och det gjorde jag inte riktigt förra året.
– Men nu har jag lagt manken till själv och det verkar ju som om han är en riktigt bra inomhushäst också. Däremot får vi se hur det blir när han ska tävla två helger i rad, det brukar han inte göra.

Långsiktig satsning

Cold Play ingår i Fredrik Jönssons långsiktiga tävlingssatsning, precis som valacken Ice (SWB f 2011 e Odermus-Be My Chief xx, uppf/äg Tommy Ahlbeck).
– Han var lite spänd i början av säsongen men nu har han spänt av. Planen är att han ska gå upp i 1,50-klasser snart.

Be Special ska gå en klass till på lördag.
– Sedan ska Cold Play gå Grand Prix-hoppningen på söndag. Det är där jag vill göra ett bra resultat.

Resultat, torsdagens 1,40-hoppning

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden