Dressyr
29 november 2019 12:47

De vann Lövsta Future Challenge

SIHS 2019Fyra unga ryttare och fyra unga hästar - alla med talang för dressyr och i en satsning mot toppen - fick tips av dressyrdrottningen Isabell Werth när finalen av Lövsta Future Challenge avgjorde i Friends Arena. Segern gick till Isabella Tovek bland ungdomsryttarna och Mazy Klövenhöj toppade i klassen för unga hästar.

De vann Lövsta Future Challenge
Isabella Tovek och Happiness 26. Foto: Roland Thunholm

De fyra ekipagen i U25-klassen gav sig på Grand Prix för ryttare mellan 16-25 år. Här blev det en klar seger för Isabella Tovek och Happiness 26 (sto -05, e Hochadel-Walt Disney, uppf Heike Oetjen, äg Susanne Tovek) som var ensam ryttare över 70 procent.
Isabell Werth hyllade vinnarekipaget:
– Isabella gjorde ett riktigt bra jobb, det jag kanske saknade var lite mer böjning och elasticitet i skolorna. Jag gillade att Isabella förbättrade piaffen under själva momentet, när det började lite sämre så jobbade hon sig upp till en fin piaff. Övergångarna var väldigt fina, de gjorde bra byten och fina piruetter.

Lina dolk Languedoc
Lina Dolk och Languedoc. Foto: Roland Thunholm

Lina Dolk inledde fint med Languedoc men fick lite problem i bytena i varje och slutade tvåa.
– Lina bjöd på väldigt fin ridning, med bra energi från början till slut. I passagen finns lite mer att jobba med för att få bättre takt – övergångarna blir lite lidande av problemen i passagen. Det var ett fint galoppjobb även om det blev ett dyrt misstag i bytena i varje. Det var synd men det är alltid bättre att veta var man förlorade sina poäng, kommenterade Isabell Werth.

Resultat U25-ryttare

Piaffen Mazy Klövenhöjs starka sida

Bland de unga hästarna visade Johanna DueBoje upp Mazy Klövenhöj (sto -08, e Bocelli-National Zenith xx, uppf Annette Karlsson, äg Pernille Primdahl) och belönades bland annat med flera åttor av domarna för sin piaff.
– Det här är verkligen en topphäst med mycket talang för dressyr. Det kan vara bra att försöka ge henne lite mer självförtroende och en chans att lugna ner sig lite, var Isabell Werths tips om det energiska stoet.

johanna due boje mazy klövenhöj
Johanna DueBoje och Mazy Klövenhöj. Foto: Roland Thunholm

Ida-Linn Lundholm satt på en taggad Empire, som tog hem andraplatsen bland de unga hästarna.
– Det var lite svårt att få honom avslappnad idag, han var lite för spänd och blev lite för hög och kort i nacken. Då blir kommunikationen lidande, det är alltid svårt för de yngre hästarna i en sådan här arena, kommenterade Werth.

Ida Linn Lundholm Empire
Ida-Linn Lundholm och Empire. Foto: Roland Thunholm

Resultat unga hästar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden