Ponny
30 november 2019 15:51

Lilly Johansson snabbast i prinsens pris

SIHS 2019Inför fullsatta läktare reds Prins Carl Philips Pris, där åtta ponnyekipage gjorde upp om äran. Det blev en sekundstrid som vanns av en av de mindre ponnyerna - Small Titan med sin ryttare Lilly Johansson.

Lilly Johansson snabbast i prinsens pris
Lilly Johansson vann Prins Carl Philips Pris år 2019 med Small Titan och fick ta emot priset av prinsen själv. ArkivFoto: Roland Thunholm

Funktionärerna hade en väldigt lugn stund på hoppbanan när de åtta ekipagen red finalen av Prins Carl Philips Pris – ingen av ponnyerna rev en enda bom över hindren på 1,10- och 1,20-höjd. Det blev därför en ren fråga om klockan i fas två, och här var det c-ponnyerna som lyckades få till svängarna bäst.

Snabbast av alla var Lilly Johansson med sin Small Titan (ish val -07, okänd härstamning, äg Lilly Johansson), som gick ut redan som nummer två. Efter sig i resultatlistan slutade ännu en c-ponny, Mr Jack Sparrow med Clara Hermelin i sadeln.

Clara Hermelin Mr Jack Sparrow
Clara Hermelin slutade tvåa med Mr Jack Sparrow. Foto: Roland Thunholm

Det var tredje gången som Lilly startade i prinsens ponnyklass, och hon hade en klar plan.
– Jag tittade på den som red först, och sedan försökte jag rida så snabbt jag kunde, konstaterade Lilly Johansson i segerintervjun.

Först på tredjeplats kom den bästa d-ponnyryttaren, Philip Svitzer. Som sista startande i klassen gjorde han ett tappert försök att slå tiden med Zabrino men klockan tickade iväg och Philip korsade mållinjen drygt en halv sekund för sent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Återupplev hästfesten i Friends (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden