Hoppning, Ponny
9 november 2019 20:33

Åtta ponnyryttare klara för Friends

AvgjortDet blev spänning in i det sista när ponnyekipagen gjorde upp om de åtta platserna i finalen i Prins Carl Philips pris. Efter två spännande omhoppningar kunde finalisterna utses.

Åtta ponnyryttare klara för Friends
Rebecca Falck Lagercrantz och Niva är klara för final på Friends. Foto: Roland Thunholm

Sent på lördagseftermiddagen gick den sista och avgörande semifinalen i Prins Carl Philips pris i ponnyhoppning, hos Strömsholms Ridsportförening.

Sju ekipage kom till start i kategori C, och vinnare efter omhoppning blev Fanny Fridén från Södertälje RK och Joyce, som var felfri och snabbast. Tvåa kom Rebecca Falck Lagercrantz och Niva från Stora Wäsby Fältrittklubb, också felfri men med något längre tid.

Equestrian Sport
Fanny Fridén och Joyce. Foto: Roland Thunholm

Med de resultaten säkrade Fanny och Rebecca platser i finalen på Friends. De får sällskap av kategori C-ekipagen Lilly Johansson, Hittarps Ridklubb, och Small Titan, som vann semifinalen i Ljungby och kom tvåa i Laholm, samt Clara Hermelin, Flyinge RF, Mr Jack Sparrow med en seger och en fjärdeplats sedan tidigare.

Varken Lilly eller Clara kom till start på Strömsholm, och det behövdes heller inte med deras tidigare poängskörd.

Equestrian Sport
Signe Svensson och Bright Eyes. Foto: Roland Thunholm

I kategori D var Philip Svitzer, Helsingborgs FK, och Zabrino redan klara för Friends, efter två segrar i tidigare semifinaler, vilket är detsamma som maxpoäng eftersom ryttarna får räkna resultat från två semifinaler.

Av de sex startande i den sista semifinalen i kategori D gick två till omhoppning, nyblivna svenska mästarna Signe Svensson och Bright Eyes från Jump Club RF, och Wilma Halberg, Trollhättans SR, och Hot Lady Carthago. Båda ekipagen hade fyra fel där och Signe vann på snabbare tid.

Equestrian Sport
Moa Behrens och och Drumcashel Little Legend. Foto: Roland Thunholm

Det gav Signe en finalbiljett, medan Wilma inte klarade poänggränsen med sin andraplats. De övriga två D-ponnyekipagen som får tävla i finalen på Friends är Moa Behrens, Strömsholms RF, och Drumcashel Little Legend, som kom med en seger sedan tidigare, och tog tredjeplatsen i semifinalen på hemmaplan, samt Ellen Dahlberg, Lammhults RK med Poetic Star som inte var med på Strömsholm men hade två andraplatser sedan tidigare.

Finalen i Prins Carl Philips pris rids lördag 30 november under Sweden International Horse Show på Friends arena.

Klara för final i Prins Carl Philips pris

Kategori C
Lilly Johansson, Hittarps RK, Small Titan
Clara Hermelin, Flyinge RF, Mr Jack Sparrow
Fanny Fridén, Södertälje RK, Joyce
Rebecca Falck Lagercrantz, Stora Wäsby FRK, Niva

Kategori D
Philip Svitzer, Helsingborgs FK, Zabrino
Signe Svensson, Jump Club RF, Bright Eyes
Moa Behrens, Strömsholms RF, Drumcashel Little Legend
Ellen Dahlberg, Lammhults RK, Poetic Star

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden