Hoppning
30 oktober 2019 07:45

Springsteen och A-truppen klara för Friends

StartklaraHela A-truppen i det svenska landslaget kommer till start under Sweden International Horse Show. Dessutom har Jessica Springsteen tackat ja.

Springsteen och A-truppen klara för Friends
Hela A-truppen, däribland de fyra silvermedaljörerna från VM 2018. är klara för Friends. Foto: Roland Thunholm

Hela A-truppen i hoppning, alltså Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Stephanie Holmén, Fredrik Jönsson och Evelina Tovek kommer alla till Friends Arena för att ge de internationella ryttarna en match, skriver Svenska Ridsportförbundet i ett pressmeddelande.

−Alla svenska toppryttare vill komma till den här tävlingen såklart. Det är en tuff kamp om platserna, säger Henrik Ankarcrona, som ska ta ut ytterligare tre svenska namn till de fyrstjärniga hoppklasserna.
− Jag vill vänta lite med att ta ut de sista ryttarna. De som är i bäst form när det närmar sig ska ha platserna, säger Ankarcrona till Ridsportförbundet.

Malin Baryard Johnsson, som är ridande sportchef under Sweden International Horse Show, ansvarar för inbjudningarna av de internationella ryttarna. De senaste två ryttarna som är klara för start är Jessica Springsteen, USA, och Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien.

– Det är väldigt roligt att vi återigen lyckas locka en amerikansk ryttare till vår tävling. Jessica är ett riktigt framtidsnamn och hon har haft ett framgångsrikt år med bland annat seger i Global Champions Tour i Saint Tropez, säger Malin Baryard Johnsson.
– Marlon har ridit hos oss tidigare och är faktiskt regerande GP-segrare. I somras tog han guld individuellt vid de Panamerikanska spelen och han har gjort en rejäl klättring på världsrankingen under året, från 55:e till 17:e plats, berättar Malin.

Totalt startar 18 ryttare, nio svenska och nio internationella, i hoppklasserna under Sweden International Horse Show. Sedan tidigare är EM-silvermedaljören och världsfemman Ben Maher, Storbritannien, klar för start.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden