Dressyr
21 november 2019 14:07

GHS rankas som världens bästa inomhustävling i dressyr

PrisasI årsboken L’Année Hippique, som varje år utser en vinnare bland världens alla tävlingsarrangörer, har Gothenburg Horse Show fått en fin utmärkelse - årets bästa inomhusevenemang i dressyr.

GHS rankas som världens bästa inomhustävling i dressyr
Patrik Kittel är ambassadör för Gothenburg Horse Show, här i sadeln på Delaunay 2017. Foto: Roland Thunholm

I en omröstning har de mest populära arrangörerna i dressyr, hoppning, fälttävlan och körning vaskats fram. I år fick en av Sveriges största tävlingar toppa en av kategorierna. Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show, tror att han vet vad som ligger bakom priset:
– Vi har under de senaste åren skruvat på tidsprogrammet och låtit dressyren få mer koncentrerat utrymme. Dels i form av att hela fredagens dagspass är helt dressyrinriktat men också att världscupens kür numera är en naturlig del av lördagens kvällsföreställning. Att sedan vår kunniga och engagerade publik skapar den otroliga stämningen i Scandinavium är såklart starkt bidragande det också.

I samma kategori tävlade bland andra Stuttgart German Masters och Olympia i London. GHS fanns även med högt upp i hoppklassen, men blev där knappt slagna av CHI Geneve. I utomhuskategorierna toppade CHIO Aachen i hoppning, dressyr och körning, medan Badminton vann i fälttävlan.

Tidskriften Horse International ligger bakom L’Année Hippique, och har gett ut årsboken varje år sedan 1943. Priserna för till de vinnande tävlingsarrangörerna delas ut under CHI Geneve i mitten på december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden