Hoppning
15 december 2019 13:45

Ingen svensk GP-start i Genève

GenèveTop 10-finalen blev inte alls som det var tänkt och det blir heller ingen svensk i prestigefyllda Rolex Grand Prix. Både Peder Fredricson och Henrik von Eckermann väljer att avstå från start i dag. Hästarna går först.

Ingen svensk GP-start i Genève
Ömsom vin, ömsom vatten har det varit i Genéve för Peder Fredricson. Foto: Roland Thunholm

– Både All In och Mary Lou verkar helt okej, men hästarnas välmående går alltid först och vi vill kolla dem ordentligt, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Henrik von Eckermann hade något riktigt bra på gång när det blev ett mellanläge mot slutet av banan i första omgången i fredagens Top 10-final. Toveks Mary Lou gjorde en ansats till att hoppa men glidkraschade in i hinder 10 som kom ur en vänstersväng. Peder Fredricson och H&M All In hoppade fint över de två första, men strax efter landningen snubblade All In till. Peder Fredricson stannade upp och tittade ner mot valackens framben innan han gjorde ny anridning, men ekipaget slutade på 21 fel. Bägge ryttarna valde att avstå från andra rundan.

På Instagram skriver Peder Fredricson att det inte var deras dag, men att All In känns okej efter snubblingen. ”All In får jullov nu, några dagar före mig”, avslutar han.

Under lördagen blev det en felfri ritt med Crusader Ice i en 1,45-speedklass, där det var en hel del halsbrytande ritter med flera fel som straffades med tidstillägg. Den något mer sansade ritten placerade ekipaget i mitten på resultatlistan. Och i dag blev det en femteplacering med nya hästen H&M Chacco Dia i 1,40. En skön avslutning efter gårdagens 1,50-start som började mycket fint, men som slutade med två stopp.

Henrik von Eckermann har även hoppat hästen Fancy Me under helgen, men inte riktigt fått in några fullträffar.

Någon start i söndagens Rolex Grand Prix blir det alltså inte för vare sig Henrik von Eckermann eller Peder Fredricson. Henrik von Eckermann startar dock enligt plan på Olympia i London nästa vecka. Där rider också Fredrik JönssonCold Play.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden