Hoppning
6 juli 2023 13:09

Inget Falsterbo för Peder

FHS 2023Han hoppades på att nacken skulle klara av Falsterbo Horse Show, men efter dagens läkarundersökning står det klart att Peder Fredricson behöver mer vila innan han kan vara tillbaka på tävlingsbanan. Förbundskapten Henrik Ankarcrona har därmed fått vända sig till andra ryttare för Nations Cup-uppdraget.

Inget Falsterbo för Peder
Peder Fredricson under tävlandet innan olyckan på Stockholms Stadion. Foto: Longines Global Champions Tour

Det är knappt tre veckor sedan olyckan inträffade på Stockholms Stadion, där Peder Fredricson skadade sin nacke i ett fall på framhoppningen. Han fick stå över Aachen men hoppades på att kunna rida i Falsterbo. Nu blir det inte så.

– Det blir inget Falsterbo för mig. Det är såklart tråkigt, men läkarundersökningen idag visade att jag behöver lite mer tid innan jag kan vara tillbaka på tävlingsbanan, säger Peder Fredricson till Svenska Ridsportförbundet.

Nacken behöver mer vila och nu väntar ytterligare ett återbesök om några veckor.
Efter Peders avhopp går Evelina Tovek in i det svenska Nations Cup-laget i Falsterbo, tillsammans med Petronella Andersson, Wilma Hellström, Rolf-Göran Bengtsson och Marcus Westergren.

Dessutom får Irma Karlsson en individuell plats i de internationella hoppklasserna.
– Irma har presterat bra och har varit med och bidragit till framgångarna i lagsammanhang under våren, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Sveriges hopptrupp i Falsterbo:

Wilma Hellström
Petronella Andersson
Rolf-Göran Bengtsson
Marcus Westergren
Evelina Tovek
Erica Swartz
Erika Lickhammer van Helmond
Emma Emanuelsson
Jens Fredricson
Amanda Landeblad
Karin Martinsen
Irma Karlsson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden