Hoppning
4 juli 2023 13:50

Peder Fredricson uttagen till Falsterbo: ”Tar en dag i taget”

FalsterboEtt gäng mästerskapsaktuella hoppryttare är uttagna till Falsterbo – bland dem finns Peder Fredricson som fick lämna återbud till Aachen efter olyckan på Stockholms Stadion.

Peder Fredricson uttagen till Falsterbo: ”Tar en dag i taget”
Det blir en stark hopptrupp i Falsterbo i år. Foto: Roland Thunholm

Tolv starka hoppryttare har fått biljetter till de internationella femstjärniga tävlingarna vid Falsterbo Horse Show. Bland de uttagna finns Peder Fredricson som fick lämna återbud till Aachen efter olyckan vid GCT-tävlingarna i Stockholm.

Han har tidigare vunnit både Grand Prix och Nations Cup i Falsterbo, och när startsignalen ljuder i år kommer det att ha gått en knapp månad sedan han red omkull under uppvärmningen på Stockholms Stadion.
– Peder är uttagen till Falsterbo Horse Show och sedan är det upp till honom och hans läkare att avgöra om han är redo att starta eller inte, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

– Man vill ju alltid vara med i Falsterbo, men vi får helt enkelt se. Jag mår definitivt bättre nu än för någon vecka sedan, men jag tar en dag i taget, säger Peder Fredricson själv till Svenska Ridsportförbundet.

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona är nöjd med sin Falsterbotrupp, som står bakom både pallplatser och segrar i nationshoppningar och Grand Prix på fem- och trestjärnig nivå.
– Det är väldigt roligt att kunna ge så många chansen som de verkligen har förtjänat genom bra prestationer, säger han till Svenska Ridsportförbundet.

Mästerskapsguld blandas med framtidshopp, så som sig bör inför kommande mästerskapsutmaningar.
– Det är en väldigt spännande och bred trupp, säger Henrik Ankarcrona.

”Bra test för ryttarna”

Flera av ryttarna är aktuella för höstens EM i Milano 29 augusti-3 september.
– Falsterbo är alltid en viktig tävling ur mästerskapssynpunkt. Det innebär extra press att rida där inför hemmapubliken och det är ett bra test för ryttarna att se hur de kan hålla ihop det under sådana förutsättningar, säger Henrik Ankarcrona.

Förbundskaptenen har också visat sitt stöd för Falsterbo när det kommer till vilka arrangörer som kommer att få arrangera League of Nations. Konceptet lanseras nästa år och ersätter det nuvarande Nations Cup-formatet. Samtidigt halveras antalet kvalplatser och där är Falsterbo med och konkurrerar om att få arrangera en av kvaltävlingarna. Beslut om vilka av de 18 arrangörer som har sökt kommer i mitten av juli.

– Jag tror att utan de svenska tävlingarna och Falsterbo med sin Nations Cup och starka tradition kring den hade Sverige inte haft den framgången vi har haft. Starka tävlingar på hemmaplan är otroligt viktigt. Många ryttare i årets trupp kommer ju också från bra resultat i just nationshoppningar och det är extra roligt, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Svenska truppen i Falsterbo

Wilma Hellström
Petronella Andersson
Rolf-Göran Bengtsson
Peder Fredricson
Marcus Westergren
Evelina Tovek
Erica Swartz
Erika Lickhammer van Helmond
Emma Emanuelsson
Jens Fredricson
Amanda Landeblad
Karin Martinsen

De internationella hoppningarna pågår torsdag 13 juli till söndag 16 juli.

Falsterbo Horse Show – hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden