Dressyr
25 november 2015 09:00

Klimkes Alfi borta för gott

Friends-aktuella Ingrid Klimke förlorar sin främsta Grand Prix-häst. Blott 11-åriga Dresden Mann, kallad Alfi, måste pensioneras i förtid eftersom hälsan sviktar.

Klimkes Alfi borta för gott
Ingrid Klimke står nu utan sin bästa dressyrhäst.

Tyska Ingrid Klimke är mest känd för den breda publiken för sina fälttävlansframgångar och hon är i skrivande stund på väg mot Sverige för inomhusfälttävlan på Friends Arena. Hon är även ett tungt namn på dressyrbanorna och det är på den fronten hon nu tappar sin stora stjärna. Dresden Mann (valack, f -2004, e Floh–Elmshorn, uppf Hubert Vornholdt) är mitt uppe i en framgångsrik karriär, men nu tar det stopp.

– Alfis ägare Clodagh and Jason Wallace, Carmen och jag är ledsna över att Alfi måste pensioneras tidigt från sporten på grund av hälsoproblem. Den här lilla charmören har givit oss så mycket under åren. (…) Vi letar nu efter en ny uppgift åt Alfi, skriver Ingrid Klimke på sin Facebook och där finns även ett brev undertecknat av hennes fyrbenta partner.

Dresden Mann inledde sin karriär som hingst och var sexa i såväl Bundeschampionatet som unghäst-VM både 2009 och 2010. År 2011 kastrerades Dresden Mann och därefter klättrade han uppåt i klasserna till Grand Prix-debuten 2013. Året därpå, 2014, höll en skada ekipaget borta från banan, men i år var de tillbaka. Sex starter i de högsta klasserna på fyrstjärniga internationella tävlingar gav aldrig mindre än 72,5 och snudd på bara topplaceringar. I Hagens kür i juli kom Ingrid Klimke och hennes Alfi trea på 77,975 procent – det kom att bli att deras sista start någonsin.

Ekipagets sista tävlingsstart

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden