Dressyr
25 november 2017 18:29

Intermédiaire-debutant med två segrar på raken

Dubbelseger"Han går bättre ju svårare klass det är", säger Johan Lundgren om Duty Free. Ekipaget har nyligen debuterat i Intermédiaire I, och under lördagen tog de sin andra raka seger på Grevagården.

Intermédiaire-debutant med två segrar på raken
Johan Lundgren och Duty Free har nyligen debuterat i svår klass. Under lördagen tog ekipaget sin andra seger på raken. Privat foto

Det blev Johan Lundgren, Älvsborgs Ryttarförening, som med Duty Free (WESTF val f-08 e Dresden Mann-Fidermark, uppf Nicholas Rohrbach) tog hem dagens Intermédiaire I vid Grevagårdens Ryttaförenings nationella dressyrtävlingar. Klassen hade sju startande och segerprocenten för Johan och Duty Free blev 66,886 jämfört med andraplacerade Alexandra Wikner AnderssonHightech som red ihop 66,184 procent.

Detta var Johan Lundgrens andra start på denna nivå. Förra helgen gjorde de sin Intermédiaire-debut i Göteborg och tog då också hem segern.
– I dag var det hårdare konkurrens och det märktes på procenten – vi gick upp 1,9 procentenheter, berättar Johan Lundgren för Ridsport.
– Bra konkurrens är roligt och det är sådant som triggar.

Duty Free köpte Johan som föl vid Westfahlen-auktinen för nio år sedan. Hästen reds in i Tyskland men har därefter ridits och utbildats av Johan Lundgren och hans fru.
– Duty Free är stor och ganska sent utvecklad så det har tagit lång tid. Men det går bättre att rida ju svårare klass det blir.

Efter de dubbla Intermédiaire-segrarna är nu säsongen slut för i år.
– Nu blir det fokus på piaff, passage och byten i varje så vi kan starta Intermédiaire II till sommaren, förklarar Johan, som siktar att rida Grand Prix med Duty Free.
– Han har absolut Grand Prix-kvalitéer och jag tror han kan gå Grand Prix om ett år.

Att komma upp och tävla på den här nivån är något som Johan tycker är jätteroligt. Han håller till i Sjuntorp utanför Trollhättan och arbetar som dressyrtränare, mental tränare och föreläsare och har utbildat flera hästar i Grand Prix-rörelser. Men på tävlingsfronten är det första gången han själv startar i svår klass.
– Jag älskar att rida för publik, och även om jag valt fel sport för att rida för en stor publik så brukar dressyren i alla fall ha en kunnig publik.

Både i år och förra året vann Johan DM-guld, och att vinna är något som han verkligen gillar.
– Många som rider är med bara för att rida, men själv älskar jag att vinna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden