Dressyr
9 november 2020 15:16

Internationell GP-häst till Tinne Vilhelmson Silfvén

Uppdaterad med kommentarFlerfaldiga OS-ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén har en ny stjärna i stallet på Lövsta. Det handlar om en 11-årig Grand Prix-häst med internationella meriter. "En spännande häst som passar mig bra," säger dressyrryttaren.

Internationell GP-häst till Tinne Vilhelmson Silfvén
Tinne Vilhelmson Silfvén. Foto: Roland Thunholm

Devanto (HOLST val f 2009 e De Chirico-Lorentin, uppf Holger Wesselmann) har tävlat upp till och med fyrstjärnig Grand Prix internationellt med tyska ryttaren Juliane Brunkhorst.

Nu berättar Eurodressage att valacken är såld till svenska dressyrstjärnan och flerfaldiga OS-ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvéns mångåriga hästägare, sponsor och arbetsgivare Antonia Ax:son Johnson som driver Lövsta Stuteri.

– Jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att rida Devanto, en spännande häst som passar mig väldigt bra. Han har precis kommit hem och nu ska jag först lära känna honom. Vi får väl se hur snabbt vi kommer iordning och känner oss redo för tävling, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Devanto har tävlats internationellt sedan våren 2019. Han var bland annat trea i danska Hernings Grand Prix Special i våras.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden