Dressyr
1 augusti 2020 21:35

Emma och Tinne fortsatte segertåget i Lövsta Future Challenge

NationelltFredagens topplaceringar gav mersmak för Emma Jönsson och Tinne Vilhelmson Silfvén som även tog hand om segertäckena i andra kvalomgången av Lövsta Future Challenge under lördagen. Emma Jönsson tog hem segern bland U25-ryttarna och Tinne Vilhelmson Silfvén vann bland de unga Grand Prix-hästarna.

Emma och Tinne fortsatte segertåget i Lövsta Future Challenge
Tinne Vilhelmson Silfvén och Van Vivaldi 1286. Foto: Malin Larsson
Emma Jönsson Gerion
Emma Jönsson och Gerion. Foto: Privat

Under lördagen var det äntligen dags för andra kvalomgången i Lövsta Future Challenge sedan coronauppehållet. Värd för tävlingen var Grevagårdens Ryttarförening och det var förhållandevis jämnt i toppen i bägge klasserna. Emma Jönsson och Gerion, som även vann ”uppvärmningsklassen” Intermédiaire II på fredagen, tog hem segern bland U25-ryttarna med 71,029 procent. Tvåan och trean i samma klass, Tinne Vilhelmson Silfvén, vann bland de unga GP-hästarna med hingsten Van Vivaldi 1286 på 70,147 procent.

Med dagens seger leder Emma Jönsson och Gerion poängligan med 74 poäng, efter den andraplacering som ekipaget har med sig från den första kvalomgången som gick av stapeln i mars.
– Jag hade en fin känsla! Vi hade några missar idag i galopprogrammet, men annars kändes det väldigt bra, sa Emma Jönsson till Ridsport efter vinsten.

Åtta ekipage som kom till start i klassen för de unga ryttarna som reds i Intermédiaire II. Tvåa blev Mathilda Andersson Antelli och Chicago 129 med 69,853 procent och Lina Dolk knep tredjeplatsen med Languedoc med sina 69,755 procent.

Tio ekipage gjorde upp om poängen bland de unga Grand Prix-hästarna och här var det Tinne Vilhelmson Silfvén som tog hand om segern med hingsten Van Vivaldi 1286 på 70,147 procent. Även denna klassen reds i Intermédiaire II.
— Han kändes fantastiskt fin idag. Vi hade några missar men jag fick en superkänsla, sa Tinne Vilhelmson Silfvén efter ritten.

Anette Christensson och hästen Edwin slutade som tvåa med 69,510 procent och strax därefter kom Emilie Nyreröd och Floppy Disc på en tredjeplats med 69,461 procent.

Tredje kvalet av Lövsta Future Challenge går under dressyrveckan av Breeders Trophy den 23-27 september. Det skulle ha ägt rum i samband med Elitdressyren på Djursholm vecka 37, som dock ställdes in på grund av pandemin. Mer information om de återstående två kvalen kommer.

Resultatlista Lövsta Future Challenge U25

Resultatlista Lövsta Future Challenge unga hästar

Lövsta Future Challenge Dressage 2020 – poängsammanställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden