Hoppning
14 augusti 2022 11:33

Internationellt pris till svenska Stuteri Arch

Hyllad hästägareHon äger H&M All In, H&M Christian K och H&M Indiana och är en av Sveriges mest betydelsefulla hästägare. I veckan fick Charlotte Söderström och Stuteri Arch återigen motta det internationella priset FEI Owner of the Year för den fyrbenta trions makalösa framgångar.

Internationellt pris till svenska Stuteri Arch
Charlotte Söderström är en engagerad hästägare som följer sina hästar över hela världen. Här syns hon på läktaren i ett nervöst ögonblick under GHS 2019. Foto: Roland Thunholm

Priset, som delas ut av Jumping Owners Club, går till den hästägare som har de tre mest framgångsrika hästarna under året. Charlotte Söderström och hennes Stuteri Arch får priset för 2021 års framgångar, det är andra gången hon kammar hem utmärkelsen, senast hon mottog det prestigefyllda priset var 2017, då för hästarna H&M Christian K, H&M All In och H&M Cue Channa.

Priset delades ut under VM i Herning, där Charlotte Söderström var på plats och såg sina hästar H&M All In och H&M Indiana ta hem VM-guldet i laghoppningen.

– Hästägarna är otroligt viktiga för vår sport och vi är väldigt tacksamma över Charlottes och Stuteri Archs satsning på svensk hoppsport. Charlotte har funnits i sporten länge och är en mycket dedikerad och kunnig hästägare med ett långsiktigt engagemang. Det visar sig också i hennes hästars alla framgångar, säger Ulf Brömster, ordförande Svenska Ridsportförbundet i ett uttalande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden