Världen
26 februari 2022 09:32

IOK begär att ridsporttävlingar i Ryssland stoppas

BojkottInternationella Olympiska Kommittén begär att alla internationella förbund ställer in eller flyttar tävlingar som skulle arrangeras i Ryssland eller Belarus. För ridsportens del berör det runt 50 olika tävlingar

IOK begär att ridsporttävlingar i Ryssland stoppas
Rysslands och Belarus flaggor ska inte hissas på idrottsevenemang enligt IOK. Foto: Roland Thunholm

Det var Dressage News som var först att rapportera om vilka följder IOK:s begäran skulle få för ridsporten.

Enligt FEI:s kalender finns 11 dressyrtävlingar planerade i Ryssland och två i Belarus under året. Dessutom är tre dressyrtävlingar planerade i Ukraina.

23 olika hopptävlingar med internationell status är planerade i Ryssland under året, och för fälttävlans del handlar det om 11 tävlingar i Ryssland, två i Belarus och en i Ukraina. Flera av dessa arrangemang har upp till fyrstjärniga klasser.

IOKs styrelse uppmanar idrottsvärlden att fördöma det brott mot den olympiska freden som Ryssland nu begår mot Ukraina, genom att ställa in tävlingar i Ryssland och Belarus.

IOK begär också att inga ryska eller belarusiska flaggor hissas och att dessa länders nationalsånger inte spelas under internationella sportevenemang.
FEI har ännu inte lämnas något besked angående IOK:s begäran.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden