Nyheter
4 februari 2018 16:31

Irma Karlsson GP-femma i Frankrike

InternationelltIrma Karlsson följde upp lördagens tionde plats i världscupen med en femteplacering i söndagens Grand Prix på det femstjärniga meetinget i franska Bordeaux. Nu red hon Ida van de Bisschop.

Irma Karlsson GP-femma i Frankrike
Irma Karlsson och Ida van de Bisschop. ArkivFoto: Roland Thunholm

Irma Karlsson och Ida van de Bisschop (BWP sto f 2008 e Kashmir van Schuttershof-Papillon Rouge, äg Irmelin AB) var ett av 14 felfria ekipage i 1,60-klassens grundomgång. I omhoppningen blev det också en felfri runda, och tiden räckte till en femteplats.

Det var idel världsryttare före svenskan i resultatlistan. Hollands Harrie Smolders vann tillsammans med Emerald N.O.P. på en omhoppningstid som var ungefär en och en halv sekund snabbare än Irma Karlssons.

Klassen hade 36 startande och Irma Karlsson fick 7 200 euro, knappt 70 000 kronor, för sin placering. I går kom hon tia i meetingets världscupklass tillsammans med Chacconu.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden