Hoppning
3 februari 2018 20:34

Irma Karlsson tia i sin världscupdebut

InternationelltDebutanten Irma Karlsson satte en säker nolla i grundomgången i Bordeaux, men i omhoppningen blev det två nedslag tillsammans med Chacconu. Det räckte till en tiondeplats. "Jag är jättestolt över min häst," säger hon.

Irma Karlsson tia i sin världscupdebut
Irma Karlsson debuterar i världscupen i dag, lördag. Foto: Roland Thunholm

Irma Karlsson red sin egen Chacconu (OLDBG val f 2008 e Chacco Blue-Perhaps van het Molenvondel, uppf Gestuet Lewitz) i Bordeaux. Ekipaget gick ut som nummer 13 i den 40 ekipage stora klassen på lördagskvällen.

Uppdatering 20.40: Klassen började med ett par nollor genom Irlands Cameron Hanley och Schweiz Paul Estermann.

Uppdatering 20.50: SWB-valacken Miebello och hans irländske ryttare Mark McAuley fick inte till det helt optimalt och slutade med två nedslag. Spaniens Manuel Fernandez Saro kan sälla sig till de tre nollorna när nio ekipage har startat. Det är bland annat kombinationerna och hinder nummer 3 som har ställt till det en del för dem som har fått nedslag.

Uppdatering 21.03: Irma Karlsson och Chacconu visade klassen och satte klassens fjärde nolla. Valacken visade prov på sin fina kapacitet med flera fina språng. Enda gången det blev lite svajigt var mot sista hindret där det krånglade lite med distansen. Chacconu trampade dock om kvickt och räddade situationen.

Uppdatering 21.24: Ytterligare två ryttare är klara för omhoppning, Spaniens Eduardo Alvarez Aznar och Belgiens Pieter Devos.

Uppdatering 21.35: Tysklands Christian Ahlmann hade händerna fulla med en ivrig Tokyo, men redde ut det och satt klassens sjunde nolla i grundomgången.

Uppdatering 21.45: Hemmafavoriten Roger Yves Bost/Sydney Une Prince fick rungande applåder när han med sin speciella stil satte klassens åttonde nolla när nio ekipage återstår.

Uppdatering 22.05: Totalt blev det tio ekipage till omhoppning där Irma Karlsson startar som nummer 4.

Uppdatering 22.15: Paul Estermann gick ut som tvåa i omhoppningen och satte första nollan där. Hans Lord Pepsi fick galoppera på, men tiden såg inte oslagbar ut.

Uppdatering 22.20: Samspelet mellan Irma Karlsson och Chacconu var inte riktigt lika bra som i grundomgången och det kom två nedslag tidigt i banan.

Uppdatering 22.23: Belgiens Pieter Devos hittade riktigt korta vägar och satsade friskt på den sista, långa galoppsträckan. Och det höll hela vägen med storhoppande Espoir. Ledartiden kapades med nästan två sekunder – svårslaget…

Uppdatering 22.30: Pieter Devos vann klassen, Marcus Ehning blev tvåa – hans första pallplats den här världscupsäsongen. Irma Karlsson slutade tia.
– Det är klart att jag är missnöjd med två rivningar, men jag är jätteglad för hästen och jag har lärt mig jättemycket i dag, säger Irma Karlsson till SVT.
– Jag är jättestolt över min häst, han gör allt för mig. Det ska bli kul att rida den här hästen i framtiden, fortsätter Irma Karlsson som hoppas få rida i Göteborg.

Så här sa Irma Karlsson till Ridsport några timmar före världscupens start.

Tidigare på lördagen vann Henrik von Eckermann världscupen i arabiska ligan i Förenade Arabemiraten.

Start- och resultatlistor, Bordeaux

Livesändning Bordeaux, SVT Play
Livesändning Bordeaus, FEI-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden