Hoppning
3 februari 2018 15:00

Henrik von Eckermann vann världscupen

InternationelltPå lördagen var det dags för världscuphoppningar i både franska Bordeaux och i Sharjah, Förenade Arabemiraten. Henrik von Eckermann slog till och vann i stor stil i Förenade Arabemiraten tillsammans med Chacanno.

Henrik von Eckermann vann världscupen
Där satt den! Henrik von Eckermann red hem segern i lördagens världscuphoppningar i Förenade Arabemiraten. Foto: Roland Thunholm

I Förenade Arabemiraten startar Henrik von Eckermann Chacanno som nummer 2 medan Evelina Tovek startar Castello som nummer 32. I den här klassen är det 34 ekipage i startfältet. Evelina Tovek visade fin form i en 1,50-klass tillsammans med Dalila de la Pomme tidigare under lördagen där ekipaget blev tvåa.

Uppdatering 15.30: Världscupklassen startade och Henrik von Eckermann visade att Sverige är att räkna med. Han lotsade 11-årige Chacanno (OLD hingst e Chacco-Blue u Siljanna e Kannan, upp Gestüt Lewitz) säkert runt banan och gick mål utan fel i grundomgången. Tidigt i klassen ser det ut att bli många felfria, när de första sex ekipagen har gjort sin runda är tre felfria.

Uppdatering 16.15: Nollorna har slutat trilla in och när 18 har ridit är fem felfria. Förutom von Eckermann är det Abdullah Al Sharbatly, Philipp Weishaupt, Sheikha Latifa Al Maktoum och Luiz Felipe De Azevedo Filho.

Uppdatering 16.30: Norge har också en ryttare med till omhoppning genom Anita Sande och For Cash. Det såg ut att gå lite långsamt för den välhoppande skimmeln, men ekipaget var klart inom tiden och blev det sjunde till omhoppning. Hon har gjort flera tävlingar i världscupens arabiska liga och låg på 18:e plats inför lördagens hoppningar. Även hemmanationens Abdullah Humaid Al Muhairi är klar för omhoppning efter en felfri runda.

Uppdatering 16.40: Enda franska ekipaget Frédéric David/Saxo de la Roque är klart för omhoppning.

Uppdatering 16.55: Evelina Tovek och Castello såg ut att vara lite illa ut i trekombinationen, men det var egentligen aldrig några fara – ekipaget var felfritt över mållinjen och är klart för omhoppning. Totalt är elva det elva ekipage som gör upp där.

Uppdatering 17.30: Cobolt och Sheikha Latifa Al Maktoum, Förenade Arabemiraten, var först ut i omhoppningen och fick ett nedslag efter att inte riktigt hittat rätt linje mot ett hinder. Norges Anita Sande fick till en riktigt fin omhoppning, felfri och hyfsat snabb, 48,64 sekunder.

Uppdatering 17.42: Evelina Tovek bjöd på en fin omhoppning utan att riktigt få upp tempot. Men det blev felfritt. Italiens Emanuele Gaudiano och Caspar har gått upp i ledning efter att ha flugit över hindren och hittat riktigt korta vägar. Ekipaget kapade ledartiden med nästan fem sekunder.

Uppdatering 17.47: Hemmaryttaren Abdullah Humaid Al Muhairi fick arenan att koka när han verkligen satsade för att vinna. Det var felfritt och riktigt snabbt och räckte till en andra plats som näst sista ryttare.

Uppdatering 17.50: Henrik von Eckermann och Chacanna satte fart redan från början och valacken var inte i närheten av hindren. Svensken satsade för fullt runt hela banan och kapade ledartiden med ungefär en halv sekund. Han höjde armen i en segergest när han han hade gått över mållinjen. Evelina Tovek slutade sjua.

Mer information kommer. 

Liveresultat, Sharjah

Livesändning, Clip My Horse

Irma Karlsson rider sin egen Chacconu (OLDBG val f 2008 e Chacco Blue-Perhaps van het Molenvondel, uppf Gestuet Lewitz). Ekipaget går ut som nummer 13 i den 40 ekipage stora klassen som börjar 20.30.

Så här sa Irma Karlsson till Ridsport några timmar före världscupens start.

Start- och resultatlistor, Bordeaux

Livesändning Bordeaux, SVT Play
Livesändning Bordeaus, FEI-tv

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden