Hoppning
30 december 2017 19:43

von Eckermann toppar världscupen: ”Jättekul”

Internationellt Lördagens andraplats i världscupen var den tredje för Henrik von Eckermann den här säsongen. "Det hade varit kul att vinna någon gång, men jag är så klart jätteglad över att ha gått upp i ledning totalt," säger ryttaren som nu arbetar på att hitta en lösning för att kunna behålla Mary Lou. Här finns också ett filmklipp från omhoppningen.

von Eckermann toppar världscupen: ”Jättekul”
Henrik von Eckermann och Mary Lou var trea i världscupfinalen i våras. Nu är en ny finalplats säkrad. Arkivbild

Mary Lou (WESTF sto f 2006 e Montendro-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg Karl Schneider) glänste i både grundomgång och omhoppning med sin smidighet och spänst. Efter lördagens andraplats ligger Henrik von Eckermann i ledning i världscupen totalt, och svensken kan rikta in sig på att det blir en världscupfinal i Paris i april.
– Hon är en häst som man bara får en gång i livet. Det gäller att njuta så länge man har henne, säger Henrik von Eckermann.

Det är oklart om han får behålla Mary Lou i sitt stall. Stoet kom trea i världscupfinalen i våras och ingick i det svenska silverlaget på EM.
– Jag kan inte säga något om det, mer än att vi jobbar på att hitta en lösning.

Henrik von Eckermann har inte nog med lovord över stoet.
– Hon har en sådan spänst i kroppen och är så extremt försiktig. Och hon vet precis vad som gäller och när det är något viktigt.

Henrik von Eckermann planerar att rida världscuptävlingarna i Zürich och Göteborg med Mary Lou innan det är dags för finalen i Paris i april. Han ska också hinna med en några tävlingar i Dubai med sina andra hästar under tre veckor i januari.
– Jag kommer att flyta lite fram och tillbaka mellan Dubai och Europa. Det är bra tävlingar för mina andra hästar i Dubai, säger han.

Se von Eckermanns omhoppning nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden