Hoppning
6 november 2017 11:13

Henrik om Mary Lou: ”Finns inte många av den kalibern”

I toppMed ännu en strålande insats i världscupen tillsammans med Mary Lou 194 gick Henrik von Eckermann i går upp i ledningen. ”Det är en otrolig känsla att få rida en häst som henne” säger Henrik.

Henrik om Mary Lou: ”Finns inte många av den kalibern”
Henrik och Mary Lou far fram i världscuptabellen. Arkivbild: Roland Thunholm

Med gårdagens andraplats i världscupen tog Henrik von Eckermann steget högst upp i världscuptabellen. Förra året fick Mary Lou 194 (Westf f -06 e Montendro-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, är Karl Schneider) sitt stora genombrott under just världscupsäsongen. Hon kom från i princip ingenstans och intog världscuparenorna med Henrik. Bit för bit blev resultaten allt bättre och de satte punkt med seger i Europafinalen och en hejdundrande tredjeplats i finalen i USA.

I år har ekipaget gått ut desto hårdare i resultatlistorna redan från början. Två andraplatser på två försök lyser med totalt 34 poäng i tabellen.
–  Förra året var hon rätt grön för sin ålder och hade inte gjort så mycket. Nu har hon mognat och gör allt så självklart. Det finns inte många av den kalibern och som har det där lilla extra.  Nu när hon hoppar som hon gör… Det är bara en otrolig känsla att få rida en häst som henne, säger Henrik.

Vad betyder det att ha tagit så här många poäng redan nu, efter fyra av tretton deltävlingar?
– Det är skönt att ha så många poäng redan nu. Det kan bli jobbigt annars med mycket tryck i de sista omgångarna när världscupfinalen är ett mål, precis som det har varit för mig från början. Innan har jag alltid fått jaga poäng in i den sista, så nu är det skönt att kunna se på säsongen lite lugnare. Jag är ju fortfarande inte klar för final, men med lite över 40 poäng ska man normalt klara sig. Om vi håller i formen och inget händer ska vi definitivt kunna fixa det.

För Henrik väntade förstås en ny arbetsvecka när klockan ringde dagen efter andraplatsen Lyon och i morgon bär det av mot en annan del av världen.
– Även om det är väldigt kul med resultatet i världscupen har jag nya mål i huvudet nu, säger Henrik om den penningstinna GCT/GCL-finalen som väntar i Doha med Cantienro och Chacanno.

Vad har du för förhoppningar inför finalen i Doha?
– Rätt stora. Chacanno har ju gått bra, som på Elmia. Det blir sista tävlingen för vårt lag Mexico Amigos och det är jag och Evelina (Tovek) som hoppar för laget första dagen. Vi har chans att bli trea totalt, så vi ska kämpa för det också, säger Henrik.

I slutet av månaden bär det av mot Stockholm och Sweden International Horse Show. Vilka hästar som följer med är inte spikat, men klart är att Mary Lou stannar hemma för att ladda inför viktiga Genève.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden