Nyheter
5 november 2017 16:34

Mer toppklass – Henrik ny ledare i världscupen

ToppklassUPPDATERAD MED FILM Henrik von Eckermann och Mary Lou 194 var än en gång med i toppstriden i världscupen och bjöd på en hisnande match. Tvåa just efter Simon Delestre gav drygt en halv miljon i kassan och poäng nog för att ge svensken ledningen världscupen – en kanonstart på världscupsäsongen.

Mer toppklass – Henrik ny ledare i världscupen
Henrik von Eckermann och Mary Lou. Arkivbild: Mikael Persson/MiP Media

Efter sin andraplats i Helsingfors låg Henrik von Eckermann sjua i världscuptabellen, men han nöjde sig minsann inte med det. Nu var det dags för omgång nummer fyra i Lyon och en chans att utöka smakstarten på säsongen till en riktig dunderstart Återigen gick världscupuppdraget till Mary Lou 194 och redan i grundomgången visade de prov på sin toppform.

När de gick ut sist av elva ekipage i omhoppningen hade tiderna kapats gång på gång i en rejäl omhoppningsfight, där det helt enkelt var vinna eller försvinna som gällde. Hemmaryttaren Simon Delestre med Hermes Ryan hade just innan ridit en blixtrande snabb omhoppning och slagit ledartiden satt av SWB-stoet Bianca (f 2006, e Balou du Rouet-Cardento, uppf Skattagård AB) och Steve Guerdat. Skulle det verkligen gå att vara felfri och slå Delestres ledartid?

Inte riktigt. Henrik och Mary Lou gjorde definitivt vad de kunde, och det resulterade i en ny strålande andraplats. Tiden var 38,35 mot Delestres 37,72. Andraplatsen gav en fin pott om 17 poäng som sköt upp Henrik i ledning i världscupen på 34 poäng, medan hemmapublikens egen vinnare Simon Delestre är ny totaltvåa på 31 poäng.

 

För segern belönades fransmannen med 75 000 euro medan Henrik fick 60 000 euro, alltså drygt 580 000 kronor, för sin andraplats.

171105delestrehermesryanveronafei
Simon Delestre, här på vinnarhästen Hermes Ryan, är numera totaltvåa efter Henrik. Arkivbild: FEI

Ännu en SWB-häst var rejält med i världscupmatchen och levererade: Johan Lundhs uppfödning Miebello med Mark McAuley slutade femma. Guerdat och Bianca blev slutligen trea sedan de knuffats ner ett snäpp av von Eckermann.

Carat Desire debuterade

Peder Fredricson var första svensk ut i världscupen som nummer 26. Astrid Ohlins H&M Carat Desire, som hoppade in för stallkamraten H&M All In,  gjorde en klart godkänd debut i de riktigt stora sammanhangen med åtta fel. Räcket innan trekombinationen föll och likaså B-hindret i trekombinationen under en i övrigt lovande världscupdebut. Plats 37 blev det slutligen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden