Hoppning
30 december 2017 10:11

von Eckermann tvåa i världscupen

Internationellt Henrik von Eckermann och Mary Lou slutade på en fin andra plats i lördagens världscuphoppningar i belgiska Mechelen efter en riktigt snabb omhoppning. Det innebär att svensken går upp i ledning i serien totalt. Hollands Harrie Smolders vann.

von Eckermann tvåa i världscupen
Henrik von Eckermann och Mary Lou är ett av två svenska ekipage i lördagens världscuphoppningar. Foto: Mikael Persson

Uppdatering 17.48: Hollands Harrie Smolders Zinius putsade till von Eckermanns tid något efter att ha satsats friskt på linjen till sista hindret. Smolders tid höll i sig och han vann, von Eckermann blev tvåa. Det innebär att von Eckermann går upp i ledning totalt och kan känna sig säker på en plats i finalen i Paris i april.

Uppdatering 17.38: Mary Lou bjöd på en jättefin, snabb och felfri omhoppning och gick upp i ledning.

Uppdatering 17.30: Douglas Lindelöw slutar på 17:e plats med sina fyra fel.

Uppdatering 17.10: Som så ofta i världscupen kommer nollorna på slutet. Hollands
Harrie Smolders var nolla med Zinius, Leopold van Asten nollade VDL Groep Zidane och Italiens Lorenzo de Luca är också vidare till omhoppning med Halifax van het Kluizebos. Totalt blir det sju ekipage till omhoppning, Henrik von Eckermann går ut som nummer 3.

Uppdatering 16.55: Tysklands Daniel Deusser satte andra nollan i klassen tillsammans med Cornet D’Amour. Direkt efter honom kom Henrik von Eckermann in på banan och satte en väl avvägd felfri runda med Mary Lou som bjöd på idel smidiga språng.

Uppdatering 16.45: Tyske veteranen Ludger Beerbaum bjöd på extra dramatik när hans Chacon drog i väg och hoppade ett hinder baklänges efter målgång. Beerbaum försökte hindra hästen från detta då gott han kunde, men trillade av. Det såg ut som att han slog i sin vänstra axel ordentligt i fallet. Han togs väl hand om sjukvårdteamet och bars ut från banan på bår.

Uppdatering 16.35: Tysklands Christian Ahlmann och Taloubet Z satte första nollan på ett mästerligt sätt. Den rutinerade hingsten visade klassen och klarade svårigheterna lekande enkelt.

Uppdatering 16.30: Tiden fortsätter vara tuff att klara för ekipagen. Tre – Spaniens Julio Arias,  Belgiens Francois Jr Mathy och Italiens Piergiorgio Bucci – har nu gått över mållinjen utan fel på hinder och med 1 tidsfel. Douglas Lindelöw är fortfarande snabbast av fyrafelarna.

Douglas Lindelöw var i första hindret men bommen låg kvar. Efter det fortsatte han och Zacramento med idel fina och spänstiga språng. Det såg ut som om klassen kunde få sin första nolla men så kom ett retligt nedslag genom ett bakbensfel på allra sista hindret. Tiden var dock snabb så det kan räcka till nya världscuppoäng trots nedslaget.

Uppdatering 16.15. Totalt finns 40 ekipage på startlistan i klassen som bjöd på en svår bana med många knepiga distanser där även tiden var en utmaning. Bommarna låg lätt i de glesa hindren.

Douglas Lindelöw rider Zacramento och startar som nummer 13. Henrik von Eckermann – som har vunnit världscuphoppningarna i Mechelen en gång tidigare – startar Mary Lou som nummer 26. Han ligger bra till i årets världscupserie med en fjärde plats totalt i västeuropeiska ligan inför hoppningarna i Mechelen.

Onlineresultat

Totalställning

15.35 SVT1 sänder live från Longines FEI World Cup Jumping
15.30 SVT Sport.se, SVT Play och FEI TV (betalkanal) sänder direkt på webben.

ClipMyHorse sänder alla kringklasser live

Säsongens tidigare hoppningar på SVT Play.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden