Hoppning
31 december 2017 10:04

Beerbaum opererad för armbrott

Internationellt Ludger Beerbaum fick en komplicerad, öppen fraktur i sin överarm när han trillade av under lördagens världscuphoppningar i belgiska Mechelen.

Beerbaum opererad för armbrott
Ludger Beerbaum trillade av när hans häst hoppade ett hinder baklänges efter målgång och bröt sin arm på flera ställen. Foto: Roland Thunholm

Veteranen Ludger Beerbaum, Tyskland, gjorde en dramatisk avsittning under världscuphoppningarna i Mechelen på lördagen. Hans Chacon drog i väg och hoppade hinder nummer 5 baklänges efter målgång. Beerbaum försökte att hindra hästen från detta så gott han kunde, men trillade av. Det såg ut som att han slog i sin vänstra axel och arm ordentligt i fallet. Han togs väl hand om sjukvårdteamet och bars ut från banan på bår.

Nu berättas det på Stall Ludger Beerbaums Facebooksida att ryttaren fick en öppen fraktur med flera benbrott i sin vänstra överarm. Han har opererats och hoppas på ett snabbt tillfrisknande. I samma inlägg tackar han också för allt stöd och alla hälsningar han har fått efter olyckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden