Hoppning
18 november 2017 07:52

Mera Henrik på världscuptävlingen – nu tvåa i bilklassen 1,55

Håvar inVärldscupen går inte förrän i morgon, men redan nu har det varit en hel del Henrik von Eckermann i Stuttgart. Efter två kval till fredagens höjdarklass blev det en andraplats och en ny hög tusenlappar.

Mera Henrik på världscuptävlingen – nu tvåa i bilklassen 1,55
Henrik von Eckermanns Cantinero fortsätter att hålla sig på hög nivå efter comebacken tidigare i år. Foto: Stefano Grasso

Bara tolv ekipage fick hoppa femstjärniga 1,55-klassen Mercedes German Master i Stuttgart. Henrik von Eckermann trivs uppenbarligen på sin tyska hemmaplan och var den enda svensken att ta sig till biljakten genom dubbla placeringar i 1,50-kvalen: Först åtta med trogna partnern Cantinero och sedan samma placering med desto nyare Newton Abbot.

I den lilla 1,55-klassens startlista trängdes främst tyskar och några riktiga storstjärnor. En handfull av de tolv satte såväl grunden som omhoppningen felfritt och bland dem hade Henrik och Cantinero näst snabbast tid (spana in rundan här nedanför) . En andraplats och nära 150 000 kronor blev belöningen. Segrade gjorde tyska Simone Blum med DSP Alice. 1,6 sekunder snabbare än svenska duon gav dem bilen som stod på spel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden