Hoppning
17 november 2017 22:26

Världscupsvenskarna i 1,50 – Henrik enda blågula felfria

Blandad kompottUnder fredagen var det 1,50 som gällde för världscupsvenskarna i Stuttgart. Den enda felfria som hoppar vidare i kväll är Henrik von Eckermann, medan Douglas Lindelöw och Peder Fredricson drog på sig några nedslag med sina främsta hästar.

Världscupsvenskarna i 1,50 – Henrik enda blågula felfria
Newton Abbot och Henrik. Arkivbild: Roland Thunholm

När 1,50 stod på schemat vid världscuptävlingen i Stuttgart under fredagen satte Henrik von Eckermann och Newton Abbot den enda svenska nollan med placering åtta som resultat bland de 48 till start. Henrik hoppar vidare i kväll i 1,55 med Cantinero.

Jur Vrieling med Zypern II red hem segern i 1,50, just före fälttävlans världsetta Michael Jung som skickligt snodde åt sig andraplatsen med Fischer Solution.

För Peder Fredricson och H&M All In blev det den här gången två nedslag, ett på vardera utsprång i två av tvåkombinationerna, plus två tidsfel. Douglas Lindelöw och Zacramento klarade tiden, men fick med sig tolv fel i protokollet. Plats 43 och 44  landade ekipagen på. I går gick de två EM-hästarna däremot felfritt på hinder med två respektive ett fel för tiden i 1,45.

Svenska placeringar hittills i Stuttgart är bland annat tredjeplatsen i 1,45 för Peder och Clarence, som gör sin andra tävling tillsammans.

Gpirmart
Irma Karlsson med Chacconu tar för sig ordentligt. På Elmia blev det femma i Grand Prix. Foto: Roland Thunholm

I franska fyrstjärniga Rouen placerade sig Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana och Irma Karlsson/Chacconu i 1,50. Irma stod för den enda svenska dubbelnollan och blev fyra bland klassens 84 ekipage. Samma placering knep Petronella Andersson/Chloe i Milanos trestjärniga 1,45-150.

Resultat Stuttgart

Resultat Rouen

Resultat Milano

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden