Hoppning
23 oktober 2017 22:08

Henrik: ”Min första tanke var oro för Mary Lou”

SnubblingDet blev en andraplats i världscupen för Henrik von Eckermann och Mary Lou 194, men den otäcka händelsen då stoet snubblade ordentligt i omhoppningen la sordin på glädjen. ”Min första tanke var oro för Mary Lou” säger Henrik och ger vidare besked om läget.

Henrik: ”Min första tanke var oro för Mary Lou”
Henrik von Eckermann blev orolig, men kan för tillfället ge lugnande besked. Arkivbild: Roland Thunholm

Efter att fightern Mary Lou nästan varit nere på knä efter näst sista hindret i omhoppningen, som gav ekipaget en andraplats i världscupen, såg det ut som att det kunde ha gått illa. EM-hästen togs förstås omhand på bästa sätt efter händelsen och är på väg till Tyskland från Helsingfors.

Hur är status just nu med Mary Lou?
– Det ser okej ut. Benet har såhär långt inte varit svullet eller varmt, bara kallt och normalt. Men, jag vill vara 100 procent säker på att inget spökar och därför ska hon kollas. Mary Lou är på väg hemåt och kommer i morgon kväll. På onsdag ska hemmaveterinären, som är den veterinär som kan henne bäst, titta på henne, säger Henrik von Eckermann.

Har någon veterinär undersökt henne redan?
– Nej. Jag ser ju min hästs ben varje dag, och jag och min hästskötare känner dem så bra. Hade det varit några frågetecken eller om något inte hade varit okej igår hade jag givetvis fattat ett annat beslut, men nu bestämde jag att vänta tills Mary Lou kommer hem.

Hur kände du efter att det hela hade hänt?
– ”Shit, hoppas det inte hände henne något” hann jag snabbt tänka. Man vet själv hur lätt man kan dra till något och att veta att det kunde ha hänt nu, när hon kämpade för mig, gjorde mig självklart orolig. Efter första rundan var jag väldigt glad, men efter omhoppningen var det inte alltför glada miner. Min första tanke var oro för Mary Lou.

Andraplatsen gav ekipaget en strålande start på den här världscupsäsongen. Under förra världscupsäsongen fick Mary Lou sitt internationella genombrott efter att bit för bit stadigt ha betat av världscupen och slutligen hoppat hem bronsplatsen i finalen med Henrik i sadeln.

Henriks och Mary Lous omhoppning i går:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden