Dressyr
21 november 2020 19:10
Ridsportplus

Isabella Tovek har förlorat Happiness

I sorgTillsammans vann de Lövsta-finalen på Friends, tog en seger i Falsterbo och blev åtta på EM. Men nu har Isabella Tovek tvingats ta farväl av Happiness. − Vi hade så mycket kvar att göra tillsammans, säger hon.

Isabella Tovek har förlorat Happiness
Isabella Tovek och Happiness 26 på Friends 2019. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var i samband med SM på Strömsholm i september som Isabella Tovek började inse att något inte var som det skulle med Happiness 26 (sto  f 2005, e Hochadel-Walt Disney, uppf Heike Oetjen, äg Susanne Tovek).

− Hon var inte sig själv, och kändes inte som vanligt, så vi misstänkte att något var fel, berättar Isabella Tovek för Ridsport.

Det visade sig att stoet hade drabbats av belastningsfång, och behandling sattes in.
− Till en början svarade hon jättebra på smärtlindringen, men i förra veckan blev hon hastigt sämre och vi körde henne till hästsjukhuset i Helsingborg för vidare behandling och smärtlindring.
− Men trots att hon fick den bästa vård som går att få, svarade hon inte på behandlingen, så vi var tvungna att inse faktum.

Hemskt att se

I torsdags fick Happiness somna in.
− Det var så hemskt att se hur ont hon hade. Det skar i hjärtat när hon inte ens kunde gå i boxen, berättar Isabella och får kämpa för att hålla rösten stadig.
− Det är tufft att förlora sin bästa häst, och bästa vän, och det fanns så mycket jag hade sett fram mot med henne, alla drömmar vi hade kvar att uppfylla tillsammans och att hon så småningom skulle få bli mamma.
− Men hon har det bättre där hon är nu, och jag vill aldrig mer se en häst ha så ont som hon har nu.

Fått mycket stöd

Det har gått två dagar sedan Isabella Tovek tog farväl av Happiness, och hon har fått mycket stöd från vänner, liksom via sociala medier.
− Men många undrar också vad som hände, och jag orkar inte riktigt berätta det gång på gång, så därför är det bättre att få berätta det så här, förklarar hon.

Isabella hade haft Happiness i tre år, och under 2019 segrade de i Grand Prix 16-25 i Falsterbo, kom åtta på EM för U25 och segrade i Lövsta Future Challenge på Friends.

Olycka i hagen

Det är inte första gången Isabella Tovek förlorar en häst. För snart tre år sedan skadade sig Weltliebe så svårt i hagen att han måste avlivas. Han hade fått en svår fraktur och det fanns inget att göra.
− Det var på ett sätt värre eftersom det kom så oväntat. Den här gången har vi haft en viss förberedelsetid, även om vi förstås hoppades att det skulle sluta väl.

− Men de säger ju att tiden läker alla sår, och jag kommer inte att ge upp. Jag får vara ledsen nu, och sedan komma igen, säger Isabella Tovek.

Isabella Toveks farväl till Happiness på Instagram

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden