Sverige
31 januari 11:52
Ridsportplus

”Jag är min egen största kritiker”

StafettpinnenStafettpinnen är serien där en ridsportprofil svarar på aktuella frågor. Denna gång är det speakern Adam Johansson, som bland annat berättar om vad han tycker är viktigt i sin roll som speaker.

”Jag är min egen största kritiker”
Speakern Adam Johansson svarar på aktuella frågor. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sara Johansson skickade stafettpinnen vidare till Adam Johansson. Frågan löd:

Vilket är ditt bästa minne från att vara speaker?
– Oj, det var en bra fråga. Man har ju hunnit med ett antal tävlingar genom åren. Men mitt bästa minne är nog när jag i somras fick ta över efter Janne (Jan Fristedt, reds anm) som varit speaker i Falsterbo i över 30 år, det är ett stort uppdrag att fylla. Sedan finns det fantastiska prestationer man varit med om, inte minst de svenska segrarna. Det gör så himla mycket för publiken, showen och tävlingen när det är den svenska nationalsången vi får höra.

Har du gjort bort dig?
– Jag har varit förskonad från det hittills. Det gäller att tänka både en och två gånger på vad man säger, men det är klart att ibland har jag uttalat ett namn fel, eller pratat utan att det blir fullständiga meningar. Jag är min egen största kritiker, men det är nog jag som uppfattar sådant snarare än publiken.

Vad är viktigt för en speaker?
– Jag tycker det allra viktigaste är att vara påläst. Min uppgift handlar om att ge ett mervärde för publiken. Som att berätta vilka förutsättningar som gäller för klassen, till exempel att det kommer att få se ekipagens snabba sida om det är en speedhoppning. Jag vill också berätta om ryttarna och vad de presterat tidigare. Det förutsätter att jag som speaker gjort ett bra arbete, det gäller att läsa på om ryttarna och klasserna och ge det lilla extra till publiken.

Adam Johansson skickar pinnen till Kim Fors, tävlingsadministratör på Equipe.

Fakta

Adam Johansson

  • Namn: Adam Johansson
  • Bor: Falköping
  • Gör: Kommunalråd, speaker.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 1/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden