Dressyr
29 oktober 2015 21:00
Ridsportplus

”Jag funderade på att sluta”

Djurmisshandlare och hästplågare. Det är några saker som landslagsryttaren Jennie Larsson blev kallad för på sociala medier efter att en filmsnutt på henne när hon red på clinicen för Isabell Werth publicerats på internet. "Jag har gråtit och funderat på att sluta med dressyr", säger Jennie Larsson.

”Jag funderade på att sluta”
Jennie Larsson blev hårt utsatt på sociala medier efter att ha ridit på clinicen för Isabell Werth nyligen. (Arkivbild)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du tre möjligheter:

Prenumerera på Ridsport

  Jennie Larsson har aldrig gjort någon hemlighet av att hennes Zircoon Springflower lätt blir lite kort och hög i formen på grund av sin kroppsbyggnad. Hästen har också en hel del nerv och hög energinivå. Och det var formen Jennie Larsson fick arbeta på att förändra under helgens clinic för flerfaldiga mästerskapsmedaljören Isabell Werth, Tyskland, hos Runsten Equestrian.
  – Jag fick sitta länge på en volt och försöka få honom lång och låg. Det var inget konstigt med det, bara vanlig träning, säger Jennie Larsson. 

  Någon lade ut en film på internet från det här träningsarbetet när Zircoon Springflower arbetades i djup form. Och sedan drog drevet igång. I en tråd i anslutning till filmen blev Jennie Larsson bland annat kallad för hästmisshandlare och djurplågare. Isabell Werths metoder ifrågasattes också i hårda ord. 
  – Det har varit hemska påhopp. Jag slutade att läsa nästan med en gång, säger Jennie Larsson som var lyckligt ovetande om vad som försigick fram till i går, onsdag. 

  Rösten bryts när hon pratar om det. 
  – Jag har gråtit och funderat på att lägga av med det här. Jag vill bara gömma mig någonstans, fortsätter hon. 
  – Det värsta är att bli kallad hästmisshandlare. Jag gör precis allt för mina hästar. 

  Den som lade ut filmen hade gjort det i välmening och tog bort filmen efter att Jennie Larsson bad om det. 
  – Jag visste inte att jag hade så här många ovänner. Men jag visste inte heller att jag hade så många vänner. Det är jättemånga som har hört av sig för att stötta mig, säger ryttaren. 
  Vad gör du nu?
  – Gråter lite till. Sedan kommer jag att fortsätta följa min plan, även om det känns tungt just nu. 

  Hingstar Online

  Just nu 133 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar