Dressyr
2 december 2019 13:17

Japan storsatsar – Zuidenwind på OS-läger

Tokyo 2020Japan lämnar inget åt slumpen inför OS i Tokyo 2020. Nyligen såldes Luca Marzianis topphäst till en japansk hoppryttare – och nu åker Zuidenwinds nya ryttare till Florida för att träna och tävla inför OS ihop med ytterligare fem japaner.

Japan storsatsar – Zuidenwind på OS-läger
Nu får Rose Mathisen vinka hejdå till Zuidenwind som far över Atlanten för att träna inför OS. Foto: Lotta Gyllensten (arkivbild)

Japanska ridsportförbundet har bjudit in samtliga japanska dressyrryttare som bor och tävlar i Europa till Florida och Global Dressage Festival 2020 med sikte på att träna och tävla inför laguttagningen till OS i Tokyo 2020.

De sex ryttare som hittills har tackat ja till inbjudan kommer alla utom en att ta med två hästar var till Florida. En av ryttarna är Akane Kuroki som i dagarna tagit över tyglarna på Rose Mathisens tävlingspartner Zuidenwind.

Christoph Koschel är Japans lagcoach och kommer att träna ryttarna i Florida. Den tyska dressyrryttaren har bland annat ett VM-brons och ett EM-silver i lag på meritlistan.

Träningslägret i Florida sponsras av det japanska galoppförbundet vars ridsportanläggning ”Baji Kouen” kommer att utgöra platsen för ridsport-OS. Det var även här som OS gick av stapeln 1964.

Ryttarna som åker till Florida:
Masanao TakahashiRubicon och Eaton
Kiichi HaradaEgister och Fairytale
Kazuki SadoBarolo och Ludwig der Sonnenkönig
Ryunosuke KurodaBellatre DES
Hiroyuki KitaharaHuracan och en häst till
Akane KurokiElastico och/eller Zuidenwind/Bordeaux

Ytterligare ryttare kan komma att läggas till på listan, men detta är namnen som har meddelats av japanska ridsportförbundet. Detta enligt Eurodressage.

Nyligen såldes Luca Marzianis topphäst Tokyo du Soleil (Montender-Papillon Rouge) också till Japan. Det är Englandbaserade 21-årige Mike Kawai som ska rida den 12-åriga hingsten med sikte på OS.

Nu satsar Rose Mathisen vidare med Zuidenwinds son – läs mer här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden