Dressyr
31 maj 2020 09:12

Jeannas Duendecillo P till juniorryttare

LäromästareHingsten Duendecillo P har haft stora framgångar med Jeanna Högberg i sadeln. Efter en muskelskada får den nu 16-årige hingsten ta det lite lugnare. Ny ryttare är den finska juniorryttaren Tuisku Lamberg, som bland annat har vunnit NM-guld.

Jeannas Duendecillo P till juniorryttare
Jeanna Högberg och Duendecillo P var i storform på Elmia. Foto: Pernilla Hägg

Hingsten Duendecillo P (FWB hingst f -04 e Don Romantic-Midt-West-Ibi-Light), som tävlats framgångsrikt av Jeanna Högberg, drabbades i mars av en allvarlig muskelskada i hagen. Han har nu återhämtat sig helt och hållet, men uppfödaren och ägaren Anne Niemi bestämde då att den 16-årige hingsten skulle få växla ner lite. Det skriver Eurodressage. Han rids nu av Tuisku Lamberg, en snart 16-årig finsk juniorryttare som både ridit EM och vunnit NM-guld för children.

Duendecillo P, eller ”Peikko” som han kallas till vardags, kom till Jeanna Högberg 2012. Ekipaget tävlade med stor framgång innan hingsten flyttade till Tyskland under en kort period 2016. Därefter kom han tillbaka till Jeanna Högberg och framgångarna fortsatte dugga tätt, bland annat med en GP-seger i Finland. Sista stora segern plockade ekipaget hem på Elmia i höstas, där de vann GP-klassen med bland annat fina galoppombyten i vartannat.

”Jag har inga ord för vad den här möjligheten innebär för mig”, skriver Tuisku Lamberg på Instagram. Se inlägget här under med det nya ekipaget och Anne Niemi.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Tuisku Lamberg (@team_lamberg)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden