Dressyr
1 maj 2018 19:41

Lindvalls SM-tvåa har galopperat vidare: ”Vi gjorde allt vi kunde”

AvskedJennifer Lindvalls Jazzmatazz, bland annat silvermedaljör på junior-SM och svensk representant på junior-EM, har galopperat vidare på grund av en skada.

Lindvalls SM-tvåa har galopperat vidare: ”Vi gjorde allt vi kunde”
Jennifer och Jazzmatazz på väg mot SM-silver. Foto. Roland Thunholm

Jennifer Lindvall och Jazzmatazz (DWB Valack f -01 e Jazz – Alibi, uppf Stutteri Mosebo) blev en duo 2014 och har sedan dess varit flitiga i den unga dressyreliten. De tog bland annat SM-silver för juniorer 2016 och tävlade EM samma år.

De gjorde sin sista start i Holland i april förra året och några dagar senare var Jazzmatazz plötsligt halt. Det visade sig vara en senskada på ett bakben och operation följde.
– Det var något av en chansning att operera och operationen blev tyvärr inte riktigt lyckad, säger Jennifer.

Tid hjälpte inte

Inte heller tid kunde läka Jazzmatazz och förhoppningarna om att kunna ge honom ett fint pensionärsliv grusades slutligen helt.
– För ett par veckor sedan blev det värre igen. Han har egentligen mått bra hela tiden, men nu kunde jag se att han hade ont och det fanns inget mer att göra.
– Vi har tagit alla chanser vi har haft och gjorde allt vi kunde göra, säger Jennifer om tiden som ledde fram till att Jazzmatazz nu har fått galoppera vidare.

Hon berättar att deras silver-SM, där Jazzmatazz gick så fint alla tre dagar, är det bästa minnet från tävlingsbanan och att han var en speciell herre.
– Han var väl lite nervig och speciell, men när han litade på sin ryttare gjorde han det fullt ut. Han älskade skogsturer, att galoppera ute, skulle alltid ha all uppmärksamhet i stallet och visste precis att han var stallets bästa häst, säger Jennifer.
– Han ligger mig väldigt, väldigt varmt om hjärtat och den platsen kommer nog aldrig att fyllas helt.

Jennifer arbetar på Dressurstald Willum Thomsen i Danmark och köpte i vintras May Candeloro, som har gått young rider-EM. Tillsammans med Bobcat, som hon har tävlat i drygt två år, är årets stora mål young rider-EM.

Himlen har fått en ny stjärna. Tack för allt älskade Jazzmatazz❤?

A post shared by Jennifer Lindvall (@lindvall_jennifer) on

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden