Hoppning
31 augusti 2023 18:35

Jens Fredricson håller greppet i EM – men laget föll ner

EM i hoppningJens Fredricson och Markan Cosmopolit gjorde ännu en säker runda och håller ledningen individuellt. Men det svenska laget tappade ledningen till Tyskland i torsdagens EM-hoppning och ligger nu tvåa inför fredagens lagfinal efter några nerslag på en bana som bjöd på utmaningar för många ekipage idag.

Jens Fredricson håller greppet i EM – men laget föll ner
Jens Fredricson - Markan Cosmopolit Foto: Kim C Lundin

För Sveriges del inledde Henrik von Eckermann och Iliana med en felfri runda i torsdagens hoppning som var den andra rundan i hoppningens EM i Milano. Wilma Hellström och Cicci Bjn som inledde felfritt på onsdagen hade inte samma flyt idag – två ner och 8 fel blev dagens resultat. För Jens Fredricson och Markan Cosmopolit blev det ännu en felfri runda och de behåller därmed sin ledning individuellt. När det blev dags för Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero att avsluta för Sverige höll alla tummarna, men Zuccero var lite för het på gröten och kickade och fick lite korsgalopp och det blev två rivningar.

Tyskland som också hade två nollor idag hade samma antal rivningar som Sverige. Men med 12 fel för Philipp Weishaupt och endast 4 fel för Marcus Ehning kunde man stryka bort fler fel och landa på 4 fel och ta ledningen i lagtävlingen.

Det är dock oerhört lite som skiljer Sverige och Tyskland åt – 0,20 fel/poäng, alltså mindre än ett tidsfel – och vi behåller guldvittringen inför fredagens lagfinal, där förbundskapten Henrik Ankarcrona berättar att han kommer att behålla samma startordning som idag.

Reserven Petronella Andersson som rider individuellt med Castres de Begijnakker fick idag två nerslag och låg på 50:e plats, vilket innebar att hon – som sista ryttare över målsnöret – skulle få rida även imorgon. Hon har dock valt att stryka sig.

Henrik V Eckermann Iliana K C L -10
Henrik von Eckermann och Iliana inledde felfritt för Sverige. Foto: Kim C Lundin

Wilma Cicci K C L-1
Wilma Hellström och Cicci Bjn fick två nerslag idag. Foto: Kim C Lundin
Rgb Zuccero Team K C L -5
Svenska teamet under Rolfs ritt. Foto: Kim C Lundin
Rgb Zuccero Team K C L -2
Henrik Ankarcrona planerar samma laguppställning för morgondagen. Foto: Kim C Lundin

Imorgon fredag rids den tredje rundan och avgörande lagfinalen klockan 13.30.
Lördag är vilodag och på söndag går den individuella finalen.

Resultat lag
Resultat individuellt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden